112

[VIDEO-FOTO’S] Veel wateroverlast en meldingen in Limburg

Foto: © Manuela van Lochem (Geplaatst op Venlo Nieuws)

De regen- en onweersbuien hebben vannacht voor veel wateroverlast gezorgd. In de hele provincie moest de brandweer in actie komen. Er kwamen in Limburg zo’n 70 meldingen bij de meldkamer van de Brandweer binnen.

Op veel plaatsen in Nederland is de afgelopen nacht wateroverlast ontstaan door hevige onweersbuien. Vooral in Limburg was het raak. Er vielen ook grote hagelstenen. Die zorgden voor de meeste schade. Ook kon het riool de grote hoeveelheden water die in korte tijd vielen niet aan. Bij een aantal kassen in ’t Ven zijn veel ruiten gesneuveld.

Hagel
De neerslag bleef niet beperkt tot regen: in Venlo en omgeving kwamen er ook dikke hagelstenen ter grote van 40mm naar beneden, die ook de nodige schade veroorzaakten. (Zie filmpje onder in dit artikel)

Wateroverlast
Om 00:47 uur werd de brandweer in Belfeld gealarmeerd voor wateroverlast aan de Riethstraat in Tegelen. Door de hevige regen waren er daar twee kelders onder water gelopen. Ook een aantal garages en tuinen in de straat stonden blank. Aldus de brandweer.

Ook de brandweer van Venlo laat weten vannacht een drukke nacht te hebben gehad met veel wateroverlast/schade.

Om 00:47 uur werden we gealarmeerd voor wateroverlast aan de Riethstraat in Tegelen. Door de hevige regen zijn twee…

Geplaatst door Brandweer Belfeld op zondag 29 april 2018

 

© Jos Peters- Mercatorstraat.

 

Wateroverlast in België en Duitsland

In België is de schade door het noodweer groot. Vooral de stad Dinant is getroffen. “Er staan straten blank omdat de rioolmonden het vele water niet kunnen slikken, er zijn daken afgerukt, er waren modderstromen, er liggen bomen op de weg, maar ook elektriciteitskabels”, zegt een woordvoerder van de brandweer tegen de VRT.

Ook Duitsland heeft last van de regen. Onder meer in Aken zijn straten ondergelopen.


Wateroverlast in Aken.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen