B(l)oeiende meimaand in Kasteeltuinen Arcen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto: Kasteeltuinen Arcen.

De maand mei is niet alleen een bloeiende maar ook een boeiende periode in Kasteeltuinen Arcen. De voorjaarsbloeiers staan volop te stralen in het voorjaarszonnetje en de evenementenkalender is gevuld met leuke evenementen zoals Proef de Lente, Moederdag Hoedendag en de Koetsenparade.

Bloeiende tuinen
De tuin maakt zich voorzichtig op voor de zomerperiode. De voorjaarsbloeiers zoals tulpen en violen staan in volle pracht en ook de uitgebreide collectie Rododendrons rondom het Kasteel laat zijn kleuren zien. Als het voorjaarszonnetje regelmatig schijnt zullen ook de eerste rozen in het Rosarium opbloeien aan het eind van de maand mei.

Evenementen tijdens feestdagen
Tijdens het extra lange Hemelvaartweekend kunnen heerlijke lentegerechten worden geproefd. In het mediterrane decor van de Casa Verde houden koks een proeverij. Er kan gratis geproefd worden van smakelijke hapjes, gemaakt met eerlijke ingrediënten die in de lente geoogst worden. Ook is er een kleine smaakmarkt met groentes die vers van de telers worden geleverd en zijn er verschillende streekproducten te koop.

Moederdag staat bij Kasteeltuinen Arcen traditiegetrouw in het teken van Hoedendag. Voor het Kasteel vinden hoedenshows plaats van verschillende hoedenontwerpsters en er zijn ook hoeden, mode en accessoires te koop. Tussen de shows door verzorgt singer-songwriter Linda Zijlmans muzikale optredens. De dag kan feestelijk worden gestart met een uitgebreid ontbijtbuffet in restaurant het Koetshuys.

Met Pinksteren keert de lang verloren gewaande koets terug naar Kasteel Arcen! De koets uit 1830 werd in 1917 door kasteelheer Wolff Metternich achtergelaten bij het Kasteel waarna hij tientallen jaren op de Kasteelhof stond totdat hij in de jaren ‘80 van de radar verdween. In 2013 werd de koets teruggevonden en begon een lange en intensieve renovatie. Nu, ruim 5 jaar later, komt de koets terug naar Kasteel Arcen waar hij een mooie plek krijgt in het Koetshuys. Om de terugkeer te vieren zal er met Pinksteren een koetsenparade plaatsvinden waarbij historische rijtuigen een tocht maken over Landgoed Arcen.

Op 2e pinksterdag vindt ook de jaarlijkse ‘Dag van het Kasteel’ plaats. Het thema van deze landelijke dag is dit jaar: Verborgen Verhalen Verteld. Op de ‘Dag van het Kasteel’ gaat de nieuwe audio- & videotour in Kasteel Arcen van start. De boeiende verhalen van Kasteel Arcen worden in de kamers van de Bel-etage verteld door een audiotour en in een vijftal kamers wordt er met filmpjes teruggekeken op bijzondere projecten, zoals de restauratie van de bijzondere plafondschildering.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen