Vijfde plaats voor Henk Vossen en Findhammer in Centraal Nederland Rally

Foto: © Erik van ‘t Land

De vijfde plaats die Henk Vossen en Johan Findhammer in de Centraal Nederland Rally scoorden geeft de equipe veel vertrouwen voor de aanstaande ELE Rally. Een paar ongelukkige momenten stonden helaas een hogere klassering in de weg. De score was echter niet het hoofddoel van de deelname. Het ging vooral om het onderzoeken wat de beste afstelling van de Ford Fiesta R5 zou kunnen zijn.

De ELE Rally van 1 en 2 juni aanstaande is al vele jaren de thuiswedstrijd van het Helichem Rallyteam, dat daar uiteraard extra goed voor de dag wil komen. En dan moet de rallywagen optimaal zijn afgesteld. De deelname aan de Visual Art Centraal Nederland Rally bood het team een uitgelezen kans verschillende onderstelafstellingen uit te proberen. Net als de ELE Rally kent de Centraal Nederland veel geasfalteerde trajecten. Met een drietal klassementsproeven die ieder driemaal gereden moesten worden. Een onderling vergelijk gaf het team veel waardevolle informatie, zo legt Henk Vossen uit: “Na de eerste ronde van drie proeven hebben we de schokdemperafstelling gewijzigd. Dat verschil was al direct merkbaar. Na de tweede ronde hebben we ook nog eens andere veren gemonteerd, wat de wegligging weer wat verbeterde. Ik denk dat we voor de ELE Rally nu genoeg weten,” aldus een tevreden Vossen.

Het behoeft geen betoog dat de Limburgse rallycrack niet toch met een schuin oog naar het klassement zou kijken. Achter de ongenaakbare Jasper van den Heuvel zou de tweede plaats haalbaar kunnen zijn. Maar al op de eerste de beste klassementsproef kwam er een kink in de kabel, toen na vijfhonderd meter de intercom uitviel en Vossen de aanwijzingen van navigator Johan Findhammer niet kon horen. Hij moest daarop puur op zicht rijden, wat een stuk snelheid kostte. Op de vierde proef miste Vossen een afslag waardoor hij een stukje rechtdoor gleed en moest omkeren. “Daarmee verloren we zeker tien seconden en dat zie je meteen terug in de uitslag. Als we dat tijdverlies doorrekenen dan kan je niet anders concluderen dat we anders achter Jasper tweede zouden kunnen zijn geworden. Maar goed, dat zijn we niet. Zo simpel is het. Desalniettemin was het voor mijn team een hele nuttige ervaring. En de hernieuwde samenwerking met Johan is me ook erg goed bevallen.”

Uitslag Centraal Nederland Rally
1. Jasper van den Heuvel/Bakker (Ford Fiesta R5) 9 KP’s – 113 km in 54 min. 26: 2. Jim van den Heuvel (Ford Fiesta) op 1 min. 04.5; 3. Smits/Boertje (Mitsubishi Evo X) op 1 min. 08.8; 4. Bakkenes/Verbaeten (Mitsubishi Evo X) op 1 min.14.4; 5. Vossen/Findhammer (Ford Fiesta R5) op 1 min. 15.5

Reacties

article
41806
Vijfde plaats voor Henk Vossen en Findhammer in Centraal Nederland Rally
De vijfde plaats die Henk Vossen en Johan Findhammer in de Centraal Nederland Rally scoorden
https://venlo.nieuws.nl/nieuws/41806/vijfde-plaats-henk-vossen-en-findhammer-centraal-nederland-rally/
2018-04-16T09:04:09+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/351/2018/04/08235608/Henk-Vossen-in-actie.jpg
nieuws, Sport