Kasteeltuinen Arcen-trein en Jammerdaltrein in gebruik genomen

Foto: © Arrriva.

Op 23 maart 2018 openden directeur-rentmeester Wilfred Alblas van Stichting het Limburgs Landschap en Piet Loven, exploitatiemanager trein van Arriva, op station Venlo officieel de negende en tiende bestemmingentrein van Arriva. Deze twee treinen vestigen de aandacht op twee ‘groene’ bestemmingen in het noorden van de provincie Limburg. Zowel Kasteeltuinen Arcen als het Jammerdal (Tegelen) zijn bestemmingen van Stichting het Limburgs Landschap. Naast deze twee treinen rijden er inmiddels al 8 andere treinen in Limburg die allemaal een naam hebben gekregen van een unieke historische of culturele bestemming of een bestemming met een bijzondere natuurwaarde.

Buiten komt binnen
In de beide treinen die vandaag officieel in gebruik werden genomen, komen de natuurwaardes van de bestemmingen terug aan de binnenkant van de trein. In de trein van Kasteeltuin Arcen gaat de aandacht via de hovenier, de de reizigers ‘aanspreekt’, uit naar het Rosarium, waar  bezoekers ruim 8.000 verschillende rozen kunnen bewonderen. Aan de binnenkant van het toilet waant de reiziger zich binnenin het Kasteel.
Bij de trein van het Jammerdal nodigt de Limburgse tekstschrijver en muzikant Frans Pollux de reizigers uit om in de trein, maar zeker ook in het echt, het gebied nabij Venlo te bekijken dat ontstond na de kleiwinnning.

Overige bestemmingentreinen
In totaal rijden er 14 bestemmingentreinen in Limburg. Een aantal van deze treinen werd de afgelopen tijd al ‘onthuld’. Zo rijden er al  treinen van De Groote Peel, Kasteel Hoensbroek, de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij, Pinkpop, het Witte stadje Thorn, de Mookerheide, het Geuldal en Abdij Rolduc. Alle 14 bestemmingen kenmerken zich door hun natuurlijke, culturele en/of historische waarde. Het zijn allemaal unieke bestemmingen waar Arriva haar reizigers graag naartoe brengt.

De overige (nog te onthullen) bestemmingentreinen zijn:

  • Bonnefantenmuseum
  • Mestreech
  • Amerikaanse Begraafplaats Margraten
  • De Cauberg 

Namenwedstrijd
Bij de start van Arriva in Limburg eind 2016 werd een ‘namenwedstrijd’ georganiseerd om de mooiste en belangrijkste bestemmingen van Limburg te verzamelen. De achterliggende gedachte: Arriva neemt je mee naar al die mooie plekken in Limburg. Een deskundige jury selecteerde uit alle inzendingen 30 namen waarop vervolgens gestemd kon worden door de Limburgse reizigers. Uiteindelijk hebben 14 treinen de naam gekregen van een Limburgse bestemming.

Meer info over de 14 bijzondere bestemmingen: www.14bijzonderebestemmingen.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen