Praktische (verkeers-)informatie Venloop 2018

Foto: © Gemeente Venlo- Venloop.

Van 21 maart tot en met 25 maart vindt de Weir Venloop plaats. De wandeltochten op 24 maart en de hardloopwedstrijden op 25 maart gaan door diverse stadsdelen van Venlo. Dit kan helaas niet zonder hinder voor het verkeer.

Ondanks dat de organisatie zich maximaal zal inspannen de overlast voor iedereen zo klein mogelijk te houden, kan het gebeuren dat je enige hinder ondervindt van de Venloop. Om je aan de voorkant al zoveel mogelijk te informeren over wat je kunt verwachten, tref je op deze pagina informatie aan over diverse uiteenlopende zaken.

Parcoursen
De parcoursen van de hardloopwedstrijden op zondag tref je aan op deze pagina.

De wandelaars op zaterdag nemen als verkeersdeelnemer deel aan het verkeer en hiervoor worden beperkt straten afgezet. De doorsteek van de Deken van Oppensingel naar de Spoorstraat en v.v. is niet mogelijk. De grote massa wandelaars wordt tussen 14.00 – 17.00 uur verwacht in de binnenstad.

Bewonersbrieven
Alle bewoners die aan het parcours van de Weir Venloop wonen ontvangen per post een brief. Je kunt de brief ook hier lezen.

Openbaar vervoer
Het start-finishgebied voor zowel de zaterdag (wandelen) als de zondag (hardlopen) ligt op een steenworp afstand van het centraal station alsook het busstation. We raden alle deelnemers en publiek aan om via het openbaar vervoer naar Venlo te komen. Lees hier meer over het openbaar vervoer en de actie van Arriva.

Buslijnen
In overleg met de organisatie en de gemeente Venlo heeft Arriva besloten een aantal buslijnen om te leiden of tijdelijk stil te leggen tijdens de Weir Venloop 2018. Je kunt het actuele overzicht van de buslijnen en -tijden op zondag 25 maart hier raadplegen.

Parkeren bezoekers van de stad
Indien je toch besluit om met de auto naar het centrum van Venlo te komen, dan kan er op zondag 25 maart beperkt gebruik worden gemaakt van de parkeergarages Q-park Centrum Maasboulevard, Maaswaard (Q-park) en Roermondsepoort (Q-park). Alle drie de parkeergarages zijn op zondag 25 maart niet bereikbaar tussen 13.45 en 14.45 uur. De parkeergelegenheden aan de Lage Loswal en de Maaskade zijn wel gewoon bereikbaar via de Urbanusweg. Veel winkels in de Venlose binnenstad zijn geopend en bereikbaar. Houd hier alleen rekening met een korte omweg. Het parkeerterrein Arsenaal is op zondag 25 maart alleen te voet bereikbaar.

Parkeren deelnemers Venloop
Voor de deelnemers aan de Weir Venloop zijn er op 25 maart 2018 twee grote parkeergelegenheden beschikbaar:

  • Seacon Stadion De Koel – Kaldenkerkerweg 182 – 5915 AH Venlo
  • Kazerneterrein gemeente Venlo – Garnizoenweg 3 – 5928 NA Venlo

Vanuit deze parkeerplaatsen rijden tussen 09.30 – 18.00 uur pendelbussen van en naar het start-finishgebied.

Parkeerverboden
Om een autovrij parcours te kunnen garanderen, worden er op bepaalde stukken op het parcours parkeerverboden ingesteld. Het gaat onder andere om de volgende stukken:

  • Hertog Reinoudsingel van Krefeldsebaan tot en met rotonde Familiekerk – beide kanten helemaal (+ middenberm)
  • Hertog Reinoudsingel vanaf rotonde Familiekerk tot aan Groenveldsingel (alleen de looprichting – aan de andere kant kan men parkeren)
  • Stalbergweg vanaf rotonde Laaghuissingel tot aan Van Millenstraat
  • Van Millenstraat helemaal
  • Burg. Houbenstraat vanaf Van Millenstraat tot aan Laaghuissingel
  • Gasthuiskampstraat vanaf Krefeldsebaan tot aan kruising met Straelseweg

De parkeerverboden zullen na het passeren van de laatste lopers z.s.m. weer verwijderd worden.
Bron Venloop. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen