Nieuw woonconcept in Blerick voor mensen met dementie

Foto: VPH Blerick - www.laurafotostudio.nl

In april wordt het verbouwde gedeelte van Verpleeghuis Blerick in gebruik genomen. De Zorggroep heeft daar een nieuw woonconcept voor mensen met dementie gerealiseerd, waarbij tijdelijk verblijf mogelijk is en (echt)paren bij elkaar kunnen blijven wonen, ook als een van beiden dementie heeft.

Binnen het gebouw zijn nu twee groepswoningen met elk een eigen huiskamer, acht slaapkamers en één logeerkamer waar mensen met dementie tijdelijk kunnen verblijven, bijvoorbeeld als een mantelzorger even tijd voor zichzelf nodig heeft of op vakantie gaat. De groepswoningen zijn met elkaar verbonden door een grote gezamenlijke leefkeuken, waar bewoners eventueel kunnen helpen met de voorbereidingen voor de warme maaltijd. Ze hebben de keuze om in deze wat drukkere omgeving te zijn of in de rustige huiskamer van hun eigen woning.

In het middengedeelte van het complex zijn vijf zorgstudio’s voor (echt)paren waarvan één van de twee een zorgindicatie heeft. Zo kunnen mensen toch bij elkaar blijven wonen als het thuis niet meer gaat. Daarnaast zijn er twee zorgstudio’s voor tijdelijke bewoning, bijvoorbeeld als vakantie-adres voor (echt)paren waarbij tevens zorg nodig is.

Tijdens de Open Dag op donderdag 29 maart van 16.00 – 19.00 uur kunnen belangstellenden een kijkje komen nemen. Medewerkers verzorgen rondleidingen en geven uitleg bij deze nieuwe, kleinschalige woonvorm.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen