Rookvrije Generatie Award in categorie recreatie voor Klein Zwitserland

Foto: https://rookvrijegeneratie.nl/.

Speelpark Klein Zwitserland is winnaar geworden van de Rookvrije Generatie Award in de categorie recreatie.
De Awards zijn bedoeld voor initiatieven die ervoor zorgen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien.

Dit jaar werden er maar liefst 58 initiatieven in 6 categorieën genomineerd, waarvan er 18 doorgingen naar de landelijke uitreiking. De uitreiking vond plaats in het Nijntje Museum in Utrecht en werd gepresenteerd door actrice en tv-persoonlijkheid Tanja Jess.

Over de Awards
De Rookvrije Generatie Awards is een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds, opgezet om initiatieven die ervoor zorgen dat kinderen rookvrij opgroeien te belonen en te stimuleren. Stemmen via de website telden voor 50% mee in de einduitslag. De andere 50% werd toegekend door de jury, bestaande uit Floris Italianer (directeur Hartstichting), Sigrid Attema (directeur a.i. KWF Kankerbestrijding), Michael Rutgers (directeur Longfonds) en Mark Monsma (coördinator Alliantie Nederland Rookvrij).

Cijfers
De meeste mensen, zowel rokers als niet rokers, willen niet dat hun kind gaat roken. Jaarlijks overlijden 20.000 mensen door roken en enkele duizenden door meeroken in Nederland. Roken is de nummer één oorzaak van ziekte en sterfte in ons land. Iedere week raken in Nederland honderden kinderen verslaafd aan roken.

Reacties