VieCuri; Griepgolf blijft voor drukte zorgen

Foto: © Stockfoto- Pixabay.

De griepepidemie is groot dit jaar en dat merkt ook VieCuri. Het aantal patiënten dat hun zorg momenteel nodig heeft zijn er beduidend meer dan anders. Dat is niet alleen zo in Venray en Venlo, niet alleen in Limburg, maar in heel Nederland.

Vooral kwetsbare mensen zoals longpatiënten en ouderen hebben de zorg van het personeel van VieCuri hard nodig. Dat betekent dat de volle capaciteit van het ziekenhuis benut wordt.

Aan de andere kant ziet het ziekenhuis ook veel medewerkers met griep, waardoor ze te maken hebben met een krappe bezetting. Vrijwel alle ziekenhuizen in de regio kampen met hetzelfde probleem. Het betekent dat VieCuri op korte termijn niet aan alle zorgvragen kan voldoen en dat ze sommige zorgvragen die even kunnen wachten enige tijd uitstellen.

Concrete gevolgen van de griepepidemie
In enkele gevallen verplaatst VieCuri geplande operaties naar een andere datum. Dit doen ze in nauw overleg met de behandelend medisch specialist en alleen als dit veilig en verantwoord is voor de patiënt.

Met de vrijgekomen ruimte, kunnen ze weer patiënten helpen die direct hulp nodig hebben. VieCuri begrijpt dat dit heel vervelend is, maar hoopt op uw begrip voor deze maatregel. Patiënten van wie de operaties worden verplaatst, brengt het ziekenhuis zo snel mogelijk persoonlijk op de hoogte. Zij ontvangen op korte termijn een nieuwe afspraak voor hun operatie.

Omdat de wachttijd op de Spoedeisende Hulp momenteel kan oplopen, kijkt VieCuri kritisch welke patiënten ook via de polikliniek geholpen kunnen worden. Voor deze patiënten wordt een afspraak ingepland, ook weer om de vrijgekomen ruimte op de Spoedeisende Hulp te kunnen gebruiken voor de patiënten die direct zorg nodig hebben.

VieCuri hoopt dat de griepgolf snel haar piek heeft bereikt en dat de genoemde maatregelen binnenkort niet meer nodig zijn. Tot die tijd vraagt het ziekenhuis uw begrip als u wat langer moet wachten dan u gewend bent of wanneer ze u bellen om een eerder gemaakte afspraak te verzetten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen