Kickoff Doekoe campagne B.S Mikado met sterkste man van Nederland

Foto: © Doekoe scholen actie - webpagina Coop.

De start van de landelijke Doekoe actie vindt plaats op basisschool Mikado in de aandachtswijk Vastenavondkamp met niemand minder dan Arnold vanderlyde en Alex Moonen.

Arnold vanderlyde heeft als drievoudig Europees Kampioen Boksen en drievoudig Olympisch bronzen medaillewinnaar met succes de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven. En niet te vergeten is actief aanwezig, de sterkste man van Nederland, Alex Moonen. Moonen is een Nederlands krachtsporter, ex-judoka en Sterkste Man van Nederland 2014, 2016 en 2017.

Touwtrekken met de sterkste man
Voor de kickoff hebben ze Alex Moonen ingeschakeld, de Sterkste Man van Nederland! Leerlingen én leraren van de Mikado nemen het tegen hem op. Touwtrekken voor Doekoe vormt dit jaar letterlijk de rode draad door de campagne. Net als voorgaande jaren werkt de formule hiervoor samen met Unilever, Arla en de Johan Cruyff Foundation.

Een recordaantal van 770 scholen meldde zich dit jaar aan voor de actie die maandag bij de Coop-winkels van start gaat.

Achtergrond
Met het evenement op 16 maart geven ze landelijk het startsein voor de Doekoe campagne 2018.De Doekoe-actie is een initiatief van de Johan Cruyff Foundation en supermarktorganisatie Coop. Waar je munten sparen voor sport- en spelmaterialen voor school. Tijdens deze actie staat dit jaar touwtrekken centraal: een activiteit die iedereen gelijk herkent en die je vooral samen doet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen