112

Transportbedrijven betrapt op manipulatie met rusttijden

Foto: Wikipedia - stockfoto Vrachtwagen.

Bij een grote controle in Venlo zijn zeven transportbedrijven op de bon geslingerd.
Vijf transporteurs van zeecontainers zijn betrapt op manipulatie met tachografen. De bedrijven manipuleerden de techniek van zeven vrachtwagens, ontdekte de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) vrijdag bij een wegcontrole in Venlo. Twee andere transporteurs mogen niet meer rijden omdat zij geen bedrijfsvergunning bezaten.

Volgens de inspectie gaat het om drie Nederlandse en twee buitenlandse vervoerders. Per overtreding kan de boete oplopen tot 4.400 euro. Ook moeten de bedrijven nieuwe apparatuur installeren.

De transporteurs die betrapt zijn op het rijden zonder vergunning – een Nederlander en een Duitser – moeten hun vrachtwagens stilzetten totdat de papieren in orde zijn. Rijden zonder vergunning is concurrentievervalsend voor bedrijven die wel de juiste papieren hebben.

Een tachograaf houdt onder meer de rij- en rusttijden bij van de chauffeur. Door manipulatie van het apparaat kan worden verhuld dat een chauffeur veel meer uren rijdt dan is toegestaan en dat hij de maximale snelheid overschrijdt. Dit is concurrentievervalsing ten opzichte van transportbedrijven die zich wel aan de regels houden.

Gesjoemel met tachografen brengt bovendien de veiligheid, de gezondheid en het welzijn van chauffeurs in gevaar én de veiligheid van andere weggebruikers.

Reacties

article
40389
Transportbedrijven betrapt op manipulatie met rusttijden
Bij een grote controle in Venlo zijn zeven transportbedrijven op de bon geslingerd. Vijf transporteurs
https://venlo.nieuws.nl/nieuws/40389/transportbedrijven-betrapt-op-manipulatie-rusttijden/
2018-03-13T14:40:23+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/351/2017/09/26002143/MC_Donalds_Vrachtwagen_-_panoramio.jpg
112, nieuws