Gemeente gaat uitbreiding blauwe zones overwegen

Foto: Blauwe zone.

Binnenkort gaat de gemeente besluiten of ze de blauwe zones gaan uitbreiden. De uitbreiding zou dan voor de omgeving van de Zandstraat, Oranjestraat, Rooddorpstraat en de Waldeck Pyrmontstraat gelden.

Dit besluit gaat genomen worden omdat er vanuit de straten aan de rand van de blauwe zoneĀ in Venlo-Oost reacties kwamen. Bewoners daar willen dat de blauwe zone ook in hun straat wordt ingevoerd omdat de parkeerproblemen zich verplaatsten.

De bewoners meldden in een petitie dat er een forse toename was van het aantal parkeerders in hun straat. De gemeente bevestigt dit beeld naar aanleiding van een eigen analyse. Het gaat hierbij om de omgeving van de Zandstraat, Oranjestraat, Rooddorpstraat en de Waldeck Pyrmontstraat.

In 2016 besloot de gemeente de blauwe zones in te voeren. Er is toen overwogen om de bovengenoemde straten mee te nemen, mede omdat deze straten dicht bij het centrum en het station liggen. Destijds zijn deze, na overleg met de wijkraad in dat gebied, buiten de blauwe zone gelaten. Maar vanwege de klachten gaat de gemeente deze keuze nu heroverwegen.

Reacties

article
40349
Gemeente gaat uitbreiding blauwe zones overwegen
Binnenkort gaat de gemeente besluiten of ze de blauwe zones gaan uitbreiden. De uitbreiding zou
https://venlo.nieuws.nl/nieuws/40349/gemeente-overweegt-uitbreiding-blauwe-zones-venlo-oost/
2018-03-12T21:40:00+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/351/2017/08/01111327/blauwe_zone_kaart_0.jpg
Gemeente, nieuws