Venlose gemeenteraad vergadert eenmalig in Blerick

Foto: Facebookpagina Gemeenteraad Venlo.

Komende maandag vergadert de Venlose gemeenteraad over de windturbines op Greenport in Venlo. Ze zullen dit niet doen in de vertrouwde raadszaal van het stadhuis.

De raad zal maandagavond vergaderen in ’t Raodhoes in Blerick. De raadszaal is dan namelijk het decor van een toneelvoorstelling over de politiek genaamd Niemand wacht op je. ‘We hebben deze toneelgroep toegezegd dat ze gebruik konden maken van de zaal’, zegt griffier Geert van Soest tegen Omroep Venlo. ‘Deze vergadering kan echt op geen ander moment plaatsvinden. Daarom wijken we noodgedwongen eenmalig uit.’

Windturbines op Greenport
De raad zou eigenlijk vorige week een besluit nemen over negen windturbines op Greenport in Blerick en Boekend, maar stelde dat uit naar 12 maart. Een meerderheid vond dat er nog teveel onduidelijk was over de gezondheidsrisico’s die de windturbines met zich meebrengen. Daarnaast moet wethouder Jos Teeuwen een plan van aanpak maken om meer draagvlak te creëren onder de omwonenden. In dat plan moet duidelijk worden hoe de omwonenden (financieel) kunnen profiteren van de windturbines, door deelname of door zich te laten uitkopen.

De eenmalige verhuizing naar ’t Raodhoes was nog niet zomaar gerealiseerd. Er moest, net als normaal gesproken bij een besluitvormende vergadering, een livestream worden gerealiseerd. ‘Dat was nog een hele operatie, maar het is gelukt’, zegt Van Soest.

Reacties

article
40219
Venlose gemeenteraad vergadert eenmalig in Blerick
Komende maandag vergadert de Venlose gemeenteraad over de windturbines op Greenport in Venlo. Ze zullen
https://venlo.nieuws.nl/nieuws/40219/venlose-gemeenteraad-vergadert-eenmalig-blerick/
2018-03-09T10:11:00+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/351/2018/03/09100300/gemeenteraad-benlo.jpg
nieuws