Voedselbos Velden start met bouw wilgendorp

Foto: Facebook; Voedselbos Velden.

Er komt een heus wilgendorp in Velden. IVN maasduinen zal aanstaande vrijdag 9 maart beginnen met het bouwen van een wilgendorp dat deel wordt van een voedselbos bij het smokkelpad bij Jagersrust. Het worden 6 prachtige levende bouwwerken.

Wilgendorp
Bij de bouw van het wilgendorp kan de werkgroep Voedselbos Velden nog hulp gebruiken.
Heb je zin om lekker buiten aan de slag te gaan en meer te leren?
Kom dan om 10.30 uur naar Jagersrust.

Eerste aanplant voedselbos
Zaterdag 10 maart zal een groot gedeelte van de eerste aanplant van het voedselbos bij Jagersrust op initiatief van IVN de grond in gaan, waarvoor ze ook nog hulp zoeken.

Voedselbos Velden
Twee studenten kwamen vorig jaar met het idee om een voedselbos aan te leggen in Velden. Marjolein Lommen en Heleen Verbeek studeren allebei in Wageningen en zijn gespecialiseerd in voeding en landbouw.

Helpen en meer informatie
Wil je meer informatie of heb je zin om mee te helpen? Meld je dan even aan door een mail te sturen naar Ton Wetjens: [email protected]

Wilgen bouwwerken in velden door IVN

Dit is een oproep vanuit IVN Maasduinen die wij op deze pagina willen delen! Er komt een waar wilgendorp in Velden! Hebben jullie al zin om lekker buiten aan de slag te gaan en hierover meer te leren? IVN maasduinen zal a.s. vrijdag 9 maart beginnen met het bouwen van een wilgendorp dat deel wordt van een voedselbos bij het smokkelpad bij Jagersrust. Het worden 6 prachtige levende bouwwerken waar nog wat handen voor gebruikt kunnen worden. Dag indeling is als volgt:-Verzamelen in pannenkoekhuis 10.30 uur.-10.30 – 10.50 uur Uitleg hoe de bouwwereken gemaakt moeten gaan worden door Jac de Cock.-11.00 -15.00 uur bouw wilgendorpNa afloop gezellig samen een pannenkoek eten bij Jagersrust Het is geen zwaar werk, maar trek wel laarzen aan!Ook zal Zaterdag 10 maart een groot gedeelte van de eerste aanplant van dit voedselbos bij Jagersrust op initiatief van IVN de grond in gaan, waarvoor ze ook nog opzoek zijn naar hulp. Ook super leuk voor kinderen!Heb je zin om hieraan mee te helpen? Meld je dan even aan door een mail te sturen naar Ton Wetjens: awett@hetnet.nl

Geplaatst door Voedselbos Velden op dinsdag 6 maart 2018

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen