Verkiezingsdebat Valuascollege met leerlingen en lijsttrekkers

Foto: Wikimedia.

De lijsttrekkers van alle negen partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Venlo doen zaterdag mee aan een debat in het Valuascollege.

Op 24 februari vindt het Valuas-Debat plaats met alle lijsttrekkers die verkiesbaar zijn bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Zij zullen gaan debatteren over alle zaken die belangrijk waren de afgelopen vier jaar en die belangrijk worden de komende vier jaar.

Onderwerpen
De afgelopen jaren is er veel in onze gemeente gebeurd. Zo is er het besluit genomen om het kazerneterrein te gaan ontwikkelen en daarbij een kabelbaan te bouwen naar het stadscentrum toe. Voor dit project is 47 miljoen begroot, maar wordt er ook nog een risico gelopen van 8,5 miljoen. Ook werd bekend dat er een tekort van 17 miljoen euro in de zorg is dat kan oplopen tot 33 miljoen in het komende jaar. Onze gemeente staat dus voor grote risico’s en zal moeten gaan snijden in de begroting komende jaren.

Het Valuas-Debat zal niet alleen over zwaarwegende zaken gaan, maar zij zullen ook de lijsttrekkers van de deelnemende partijen presenteren en hen vragen hoe zij de gemeente willen veranderen in de komende vier jaar.

Het Valuas-Debat is een initiatief van een aantal leerlingen van het Valuascollege die met dit debat hopen de inwoners van Venlo een extra stimulans te geven om op 21 maart te gaan stemmen.

Het debat is op 24 februari van 18:00-21:30 – Hogeweg 24

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen