Zwembad de Wisselslag gaat gezond gedrag stimuleren

Foto: ©Sport in Venlo - Zwembad de Wisselslag.

Zwembad De Wisselslag gaat gezond gedrag bij hun bezoekers nog meer stimuleren. Zo staat er sinds kort een WML watertap in de kantine. De tap kan worden gebruikt om ter plekke dorst te lessen of om flesjes te vullen. Doordat je een eigen fles steeds opnieuw kunt vullen, wordt de afvalberg van gebruikte plastic flesjes verkleind. De frisdrankenautomaat en de snoepautomaat zijn er tegelijkertijd uit gegaan.

“We willen de verleiding om iets ongezonds te nemen verkleinen”, zegt Jaap Litjens, manager Zwembad de Wisselslag. “Door snoep uit het zicht te halen, is de verleiding minder groot. We bieden nog steeds versnaperingen aan, het is ieders eigen keuze, maar dan niet in het zicht.” Het zwembad wil in de toekomst ook nog graag groente en fruit gaan aanbieden om daarmee een gezond alternatief te stimuleren.

Verder zijn het buitenterrein en de ingang rookvrij gemaakt, dit wordt aangeduid met twee borden. Wethouder Aldewereld (Zorg & Welzijn): “Venlo zet zich in voor een nieuwe generatie die vrij van rook kan opgroeien. Vrij van de schadelijke gevolgen van (mee)roken en vrij van de verleiding om zelf met roken te beginnen. Zwembad de Wisselslag geeft hier duidelijk het goede voorbeeld.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen