Uitdaging: Kan jij 40 dagen zonder alcohol?

Foto: Flessen drank - Stockfoto.

De GGD Noord-Limburg roept mensen op mee te doen met de landelijke actie IkPas waarbij deelnemers vanaf aswoensdag, 14 februari, dertig of veertig dagen de alcohol laten staan.

Vastelaovend is traditioneel de periode voorafgaand aan het vasten, waarbij vlees en alcohol tijdelijk in de ban werden gedaan. De relatie tussen het feest en het vasten is verloren gegaan, maar de actie IkPas wil die in ere herstellen als het om alcohol gaat.

Alcohol is voor veel Limburgers een vanzelfsprekendheid. De GGD laat in een persbericht weten dat meedoen aan de actie vastgeroeste patronen doorbreekt. Zij hoopt daarmee te bereiken dat deelnemers op de langere termijn minder alcohol drinken.

Veel mensen hebben onbewust een patroon te hebben aangenomen waarbij het vanzelfsprekend is dat ze vrijwel dagelijks meerdere glazen alcohol drinken. Door leerervaringen op te doen in de IkPas-periode word je je bewuster in het maken van een keuze om wel of niet te drinken, doorbreek je vastgeroeste patronen en is alcohol niet meer vanzelfsprekend.
Veel deelnemers van IkPas ervaren ook positieve lichamelijke veranderingen; ze voelen zich fitter en scherper, slapen beter, vallen af en hebben een betere huid.

Of je het nu doet om af te vallen, jezelf fitter te voelen of om jezelf uit te dagen; dankzij IkPas word je bewuster van je alcoholgebruik.

IkPas is een jaarlijks terugkerende actie, die wordt georganiseerd door Stichting Positieve Leefstijl met ondersteuning van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Reacties

article
39156
Uitdaging: Kan jij 40 dagen zonder alcohol?
De GGD Noord-Limburg roept mensen op mee te doen met de landelijke actie IkPas waarbij
https://venlo.nieuws.nl/nieuws/39156/uitdaging-40-dagen-zonder-alcohol/
2018-02-10T07:45:00+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/351/2017/12/28120337/alcoholic-beverages-1845295_960_720-alchol-flessen.jpg
nieuws