WAA detacheert medewerkers naar gemeente

Zo’n 40 medewerkers van WAA Groen zijn vanaf 1 januari jongstleden gedetacheerd bij de gemeente Venlo. Tevens wordt binnen gemeente Venlo gestart met leer-werktrajecten van maximaal 8 maanden voor mensen uit de Participatiewet. Samen voeren zij reguliere onderhoudswerkzaamheden uit, als onderdeel van het team Buitendienst en Beheer Sportexploitatie. Het traject voor medewerkers die vallen binnen de Participatiewet, moet de arbeidskansen van deze medewerkers verder vergroten.

Het detacheren van deze WAA- medewerkers past in de koers van WAA groep om haar activiteiten te vervreemden of te beëindigen. WAA vormt om van een multi-MKB bedrijf naar een sociaal, duurzaam detacheringsbedrijf. Deze koers past ook binnen de Participatiewet die bepaalt dat zoveel mogelijk mensen met een arbeidsbeperking zo regulier mogelijk gaan werken.

“Wij willen graag een inclusieve werkgever zijn,” zegt wethouder Hanno Lamers (Sociale Zaken & Werkgelegenheid). “Een werkgever die mensen met een arbeidsbeperking naar vermogen betaald werk laat uitvoeren. En we willen dit uitdragen richting lokale en regionale ondernemers. Ook zij moeten inzien dat deze mensen een prima aanwinst kunnen zijn voor hun bedrijf. ‘Goed voorbeeld doet goed volgen’, dat is hier mijn credo.”

Ook WAA Groep-directeur Jeroen Walraven is blij met deze ontwikkeling: “Het detacheren van deze 40 medewerkers naar de gemeente Venlo is weer een mooie stap voor WAA om het sociaal duurzaam detacheringsbedrijf te worden voor Venlo e.o.”

De komende periode wordt bekeken hoe de uitvoering van de Wet Sociale Werkvoorziening samen kan gaan met de gemeentelijke uitvoering van de Participatiewet. In mei of juni van dit jaar zal naar verwachting een uitgewerkte businesscase over deze samengevoegde organisatie aan de gemeenteraad worden voorgelegd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen