Fons Schobbers gaat kunstwerk Tango realiseren

Foto: Kunstenaar Fons Schobbers.

De gemeente Venlo heeft kunstenaar Fons Schobbers de opdracht gegeven voor het realiseren van het kunstwerk Tango. Het kunstwerk is een geschenk aan de stad in het kader dat in Venlo 150 jaar geleden een einde kwam aan de vestingstatus (2017) en dat Venlo in 2018 675 jaar stadsrechten heeft gekregen. Het betreft een nieuw permanent kunstwerk aan de Maas. De planning is dat het kunstwerk in september/oktober 2018 gereed is.

Tango
Het ontwerp van Schobbers1 is een 10 meter hoge stalen sculptuur. Door de rode kleur fungeert de monumentale sculptuur als een landmark aan de Maasoever. De dialoog tussen kunstwerk en omgeving ontstaat door de monumentale vorm. Deze vorm is schijnbaar eenvoudig maar is van elke kant weer anders en daardoor blijft de sculptuur verrassen. Een strakke lijn is de spanningsboog en geeft er vaart en dynamiek aan, als een Tango. “Fantastisch dat ik de kans heb gekregen om een nieuwe sculptuur voor de Maasboulevard te realiseren” Aldus Schobbers.

Jacques Scheuten doneert met de Jacques en Ellen Scheuten Foundation en nog 7 ondernemers in het totaal € 200.000 voor de realisatie van dit kunstwerk uit liefde voor de stad Venlo en vanuit een hart voor de kunst. Naast de bijdrage van de ondernemers heeft de provincie Limburg € 100.000,- ter beschikking gesteld. De gemeente draagt ook € 100.000,- bij, o.a. voor het gereed maken van de locatie.

Locatie
De oorspronkelijk beoogde locatie voor het permanente kunstwerk van Schobbers was de Kop van Weerd. De commissie Kunst in de openbare Ruimte, Fons Schobbers, Jacques Scheuten en de gemeente Venlo zijn echter van mening dat het kunstwerk Tango ruimtelijk gezien beter tot zijn recht komt op de locatie aan de Maas waar nu The boots of the hunter (Laarzen) van kunstenaar Pii Daenen staan.

The boots of the hunter
Kunstenaar Daenen is bereid mee te denken over een alternatieve plek voor zijn kunstwerk. The boots of the hunter zijn tot op heden voortdurend in beweging geweest (Buga Koblenz, Floriade, Odapark, Dutch design Eindhoven, Maasboulevard). Deze beweging zou de kunstenaar graag willen continueren de komende jaren en wisselende locaties voor dit kunstwerk passen bij dit concept. De kunstenaar vindt het van belang dat de interactie van voorbijgangers met dit beeld op de nieuwe locaties in ieder geval gewaarborgd is.

Reacties

article
37822
Fons Schobbers gaat kunstwerk Tango realiseren
De gemeente Venlo heeft kunstenaar Fons Schobbers de opdracht gegeven voor het realiseren van het
https://venlo.nieuws.nl/nieuws/37822/fons-schobbers-gaat-kunstwerk-tango-realiseren/
2018-01-12T12:43:10+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/351/2018/01/12124217/Kunstwerk-Fons-Schobbers.jpg
Gemeente, nieuws