Stevige kritiek op stadsbestuur Venlo in parkeerdossier

Foto: Streetview.

Het Venlose stadsbestuur had veel eerder actie kunnen en moeten ondernemen vanwege de slechte bouwkundige staat van parkeergarages Arsenaal en Roermondsepoort. Ook wordt de gemeenteraad onjuist en onvolledig geïnformeerd door het stadsbestuur.

Dat staat in een rapport dat de rekenkamer deed naar de besluitvorming rond de parkeergarages meldt Omroep Venlo.

De Venlose rekenkamer deed onderzoek naar de besluitvorming rond de parkeergarages en kraakt daarin harde noten. De slechte staat van de parkeergarages was al in 2013 bekend bij de gemeente. Een jaar later werd al gewaarschuwd voor onveilige situaties en gezondheidsrisico’s.
Maatregelen om deze onveilige situatie op te lossen werden echter niet genomen voordat de garages acuut en onverwacht gesloten moesten worden in 2016. De raad werd bovendien onjuist geïnformeerd over de risico’s. Deze werden eerst wel en daarna niet meer opgenomen in toegezonden stukken. De gemeenteraad heeft hierdoor haar controlerende taak niet goed uit kunnen voeren.

Het valt de rekenkamer op dat het stadsbestuur de raad bij complexe zaken consequent van onvolledige en onjuiste informatie voorziet. Juist daarom is het volgens de rekenkamer raadzaam om de adviezen breder toe te passen dan alleen in het parkeerdossier.

Reacties

article
36839
Stevige kritiek op stadsbestuur Venlo in parkeerdossier
Het Venlose stadsbestuur had veel eerder actie kunnen en moeten ondernemen vanwege de slechte bouwkundige
https://venlo.nieuws.nl/nieuws/36839/stevige-kritiek-op-stadsbestuur-venlo-parkeerdossier/
2017-12-06T21:30:00+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/351/2017/04/11182201/parkeergarage.jpg
nieuws