[ Lezing] Venlose bibliotheek staat stil bij problematiek kinderen gedetineerden

Foto: ©Openbare bibliotheek Venlo.

De Venlose Bibliotheek staat vandaag extra stil ‘Dag van de Rechten van het Kind’ met de lezing “Kind: geen schuld, geen straf!”. Stichting Exodus brengt deze avond de problematiek van kinderen van gedetineerden onder de aandacht.

Maandag 20 november is de Dag van de Rechten van het kind, in de Bibliotheek wordt extra stilgestaan bij kinderen van gedetineerde ouders. Deze kinderen zijn gewone kinderen in een ongewone situatie. De kinderen worden vaak vergeten en de situatie leidt vaak tot o.a. gedrags,- of concentratieproblemen.

Gemeente Venlo en Stichting Exodus (Zuid-Nederland) zijn daarom gestart met de pilot “Kind: geen schuld, geen straf!”. Het doel is om tot een goede samenwerking te komen tussen de ketenpartners zodat de zorg voor kinderen van gedetineerde ouders gewaarborgd is.

Naast twee ervaringsdeskundige komen ook twee tieners aan het woord, zij vertellen over hun ervaringen tijdens deze moeilijke en emotionele periode uit hun leven. Tijdens deze lezing wordt er informatie gegeven over de problematiek van kinderen van gedetineerde ouders, over de mogelijke gevolgen voor de kinderen en over de hulp die gezinnen en kinderen kunnen krijgen. Met de lezing willen wij het taboe rond het thema doorbreken, aandacht vragen voor de problemen waar deze kinderen mee te maken krijgen. Maar ook het probleem onder de aandacht brengen bij bijvoorbeeld leerkrachten.

Gratis toegankelijk maar wel even aanmelden
De lezing is toegankelijk voor iedereen, zowel professionals als andere geïnteresseerden. Je kunt de lezing gratis bijwonen, wel graag even aanmelden door te mailen naar [email protected]. Vanaf 18.30 uur is de inloop met koffie en thee.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen