Run2day helpt talenten uit Afrika met nieuw sportoutfit

Foto: Run2Day

Het team van Run2day en Sam Lavrijsen (trainer Scopias Talententeam) hebben vandaag twee talenten uit Afrika uitgerust met nieuwe sportkleding. Niet omdat het moet, maar omdat ze het hem gunnen en talent de ruimte willen geven. Dat hoort ook bij de looppassie die zij hebben, door runners, voor runners!

Oude schoenen
Kunnen jullie je nog herinneren, de jongman die iedereen voorbij liep op de Kwaakerrun? Die finishte op de 10km in 00:33:27? Diezelfde jongman die op hele oude schoenen en in katoenen broek en shirt liep? Het team van Run2day Venlo én Sam Lavrijsen (trainer Scopias Talententeam) vonden dat ze deze jongeman wat beter moesten uit rusten.

Runners talent
Mesgina Tesfay (24) komt uit Eritrea (Afrika) en is nu ongeveer 2 jaar in Nederland. De Nederlandse taal is hij nog niet geheel machtig maar hij weet wel heel goed wat hij leuk vindt, namelijk heel hard lopen! Dat doet hij pas 7 maanden en zonder “echte” begeleiding en schema’s. Hij traint niet alleen, hij doet dat samen met de iets oudere (36) Tesfaalem Mulugeta. Niet één maar twee talenten dus! Tesfaalem liep onder meer al een Marathon in 02:40.

Nieuwe kleding
Vandaag waren ze in de Run2Day winkel, ze hebben van van hun ieder 2 paar schoenen gekregen (1 voor de training, 1 voor de wedstrijden) een setje kleding en sokken en een GPS sporthorloge. Daarnaast krijgen ze een trainingsprogramma op maat en komen ze geregeld met Sam trainen.

“Heb je die gezichten gezien, daar kun je toch helemaal blij van worden! Mesgina en Tesfaalem, heel veel geluk en succes. We zien jullie wel voorbij flitsen in de regio”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen