Voetbalclub VVV stap dichterbij verbouwing van De Koel

Foto: Venlo.Nieuws - VVV

VVV hoopt na dit seizoen te kunnen beginnen met de verbouwing van De Koel. Dinsdag heeft de club een nieuwe stap gezet in de aankoop van de grond onder het stadion van de gemeente.

Volgens VVV-directeur Marco Bogers hebben de club en de gemeente dinsdag een positief gesprek gehad. In de komende weken moet dit leiden tot een intentieovereenkomst over de verkoop van de grond. Deze wordt binnen enkele weken verwacht.

Hoeveel VVV voor de grond wil betalen aan de gemeente wil Bogers niet kwijt. De gemeente en de club hebben beiden de grond laten taxeren. De resultaten daarvan liepen volgens de club niet heel erg uiteen.

Na de aankoop is het tijd voor de verbouwing zelf waarvoor ook nog het nodige geld voor bij elkaar moet worden gebracht. Voor de grondaankoop en de eerste fase van de verbouwing van De Koel is ongeveer 10 miljoen euro nodig. Na dit seizoen moet als alles volgens plan verloopt al worden gestart met de verbouwing.

Ze willen het stadion niet alleen opknappen, maar ook uitbreiden van 8000 naar 10.000 plaatsen. In juni 2018 willen ze beginnen met de verbouwing.

Reacties