Truckers in actie voor ‘De Nieuwe Keulse’

Foto: De nieuwe Keulse - Gemeente Venray.

Truckersbelangenvereniging TBV-NL roept op tot actie tegen de maatregelen van de gemeente Venlo bij de Keulse Barrière. TBV-NL wil desnoods het centrum van de stad laten dichtslibben.

Volgens Henri Gulickx wordt Ludo Stroink van truckersrestaurant De Nieuwe Keulse enorm in de steek gelaten door het stadsbestuur van Venlo. De maatregel om het parkeerterrein naast het restaurant nu voortijdig te sluiten vanwege weekendoverlast, van met name Oost-Europese chauffeurs, is volgens Henri Gulickx de druppel.

Gemeente Venlo heeft een besluit genomen om op 19 oktober 2017 het parkeerterrein bij de Keulse Barrière definitief te sluiten. De sluiting die gepland stond in maart 2018 wordt nu vervroegd uitgevoerd. Het chauffeursrestaurant “De Keulse Barrière”, wordt zo gedwongen om de deur maar op slot te doen. Met name ’s nachts staan er veel vrachtwagens geparkeerd. Chauffeurs eten en douchen dan bij het chauffeurscafé. Parkeerruimtes zijn schaars en dan helpt een parkeerterrein sluiten daar zeker niet bij.

Chauffeurs kunnen via de site van de belangenvereniging een petitie invullen. Daarin wordt de gemeente opgeroepen om de parkeerplaats niet voortijdig te sluiten. Als het bestuur geen gehoor geeft aan dit verzoek, roept de belangenvereniging chauffeurs op om de ringwegen rond Venlo te mijden en met hun vrachtwagen door het centrum te rijden en ’s avonds in de buurt van het gemeentehuis te parkeren en te overnachten.

Volgens Gulickx zijn veel chauffeurs bereid tot actie. Wekelijks bedient De Nieuwe Keulse 400 tot 700 chauffeurs.

Reacties