Artsen-in-opleiding in actie voor beademingspomp Ghanees ziekenhuis

Foto: Facebook: Remy en zijn collega voor de ingang van het ziekenhuis.

Remy van der Koelen, een Venlose arts-in-opleiding, komt samen met een collega in actie om een beademingspomp voor een ziekenhuis in Ghana te kunnen aanschaffen.

De 25-jarige Venlonaar is over een aantal maanden klaar met zijn opleiding tot arts. Momenteel loopt hij samen met studiegenoot het laatste co-schap voor zijn afstuderen in het dorpje Berekum in Ghana. Het ziekenhuis waar hij werkt verkeert in een slechte staat en beschikt niet over de juiste apparatuur.

Remy van der Koelen en zijn studiegenoot willen daar verandering in brengen door een beademingspomp aan te schaffen en ze hebben daarvoor 5.000 euro nodig. Deze ventilator kan de medewerker vervangen die vaak acht uur op een dag in een beademingsballon moet knijpen. Om aan te geven hoe schrijnend de situatie nu is, zegt Van der Koelen tegen Omroep Venlo: ‘Helaas hebben we recent een baby van drie maanden verloren na een reanimatie. Ondanks onze actie waren we jammer genoeg alsnog te laat. Vier verpleegkundigen stonden er bij maar wisten helaas niet wat ze moesten doen.’

De zorg die echt nodig is kan volgens Van der Koelen niet geleverd worden aan kritiek zieke patiƫnten.
Wie een bijdrage wil leveren, kan voor meer informatie terecht op hun Facebookpagina.

Reacties