Eerste kattencafé van Limburg in Venlo

Foto: Kattencafé Cuddles.

In Venlo zijn plannen voor een kattencafé. Initiatiefnemers Gabby Otten en Danilla van den Heuvel willen in februari open gaan.

Eerste van Limburg
Dit kattencafé zal zich gaan vestigen in de binnenstad van Venlo. Het kattencafé in Venlo zal waarschijnlijk de eerste zijn in Limburg, elders in Limburg zijn ook al plannen echter zijn deze nog niet concreet.

Een warm thuis voor asielkatten
In Kattencafé Cuddles zullen ongeveer acht katten uit het dierenasiel een nieuw, warm, thuis vinden. Die katten kunnen geaaid en geknuffeld worden door de bezoekers. Er worden ook werkplekken gemaakt voor studenten die in hun studentenhuizen vaak geen katten mogen hebben. Maar kan je zelf geen katten houden, maar heb je wel graag dieren om je heen, ook dan biedt het kattencafé de uitkomst. De katten zullen ook gaan wonen in het café.

Speciale dagen voor ouderen
Op maandag en dinsdag is het kattencafé gesloten voor reguliere bezoekers, echter is het café dan niet dicht, maar zullen deze dagen worden ingevuld voor het verwelkomen van ouderen uit verzorgingshuizen. Voor een kleine bijdrage krijgen de ouderen onbeperkt koffie/thee met iets lekkers, terwijl intussen de katten heerlijk bij hun op schoot liggen te spinnen. Dit werkt ontspannend en is ook nog eens therapeutisch. De ouderen zijn er even uit en kunnen onderling een praatje maken, kaarten of lezen.

Startkapitaal middels crowdfunding
Verspreid In Nederland zijn al zo’n tien kattencafés. De kattenliefhebbers kwamen zo op het idee om ook in Venlo een kattencafé te openen. Kattencafé Cuddles heeft 20.000 euro aan startkapitaal nodig. Vandaag gaat er een crowdfundactie van start om het geld bij elkaar te krijgen. Gabby Otten en Danilla van den Heuvel hopen middels de crowdfundactie het beoogde bedrag bij elkaar te krijgen. Wanneer je doneert aan het kattencafé kan je ook kiezen uit een gift.

Sponsoring
Naast het beoogde geld, zoeken de initiatiefnemers ook sponsors voor kattenvoer, kattengrind en speelgoed voor de katten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen