Op het Valuascollege wordt stilgestaan bij International Coming Out Day

Foto: Regenboog vlag - Coming out day (Wikipedia)

Op het Valuascollege wordt woensdag 11 oktober stilgestaan bij International Coming Out Day. Op Coming Out day die jaarlijks op 11 oktober plaatsvindt, wordt aandacht besteed aan het moment dat een homo, lesbienne, biseksueel of transgender (LHBT) openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt: het uit de kast komen oftewel de coming-out. Coming Out day vond voor het eerst plaats in 1988 in de Verenigde Staten en wordt sinds 2009 ook in Nederland gehouden.

Stichting Roze Zaterdag 2019 Venlo-Krefeld organiseert de dag in aanloop naar de Roze Zaterdag 2019. Hierbij wordt aandacht gevraagd voor de acceptatie van lesbi’s, homo’s, biseksuelen en transgenders (LHBT).

International Coming Out Day is ieder jaar op 11 oktober. In Venlo is deze dag nog relatief onbekend. De Stichting Roze Zaterdag wil hier verandering in maken.
Er wordt aan de leerlingen en de leerkrachten een prikkelende vraag gesteld. Zij kunnen hun antwoord op een post-it schrijven en op de binnenkant van de regenboogkast plakken. Hiermee hoopt de stichting bewustwording te stimuleren en een ander gespreksonderwerp aan te kaarten.

In de aanloop naar roze zaterdag wordt de regenboogkast op meerdere plaatsen in de gemeente neergezet om voorbijgangers interessante vragen te stellen over diversiteit en LHBT.

De Gemeente Venlo zal op Coming out day,woensdag 11 oktober, regenboogvlaggen plaatsen bij het stadskantoor en op de rotonde bij het stationsplein.

Reacties