Het Jocus Museum vanaf zaterdag open voor publiek

Foto: Omroep Venlo - Jocus Museum.

Het Jocus Museum aan het Dominicanenplein is vanaf aankomend weekend elke zaterdag van één tot vijf geopend voor publiek.

Het museum werd op 29 januari al geopend en was tot de vastelaovend elke zaterdag en zondag te bezoeken. Daarna werden rondleidingen op afspraak verzorgd. ‘Een vaste openingsdag zat al langer in de planning’, zegt Jaap Stroeken van het Jocus-archief. ‘Sinds de vastelaovend zijn we zo’n tien keer open geweest en in totaal hebben we een kleine duizend bezoekers gehad. Er is dus genoeg interesse in het museum.’

In de eerste pop-up-tentoonstelling ‘de Schatkamer van de Venlose Vastelaovend’ besteedde het museum aandacht aan de Boerebroélof, vastelaovesleedjes en de historie van het volksfeest. Die tentoonstelling is de komende tijd ook voor het grote publiek te zien. Zo zijn er behalve allerlei voorwerpen die Jocus-gerelateerd zijn, ook beelden van de vastelaovend uit de jaren dertig, veertig en vijftig te zien.

Op kort termijn wordt de volgende tentoonstelling verwacht waarin andere onderwerpen aan bod komen.
Naast de vaste openingsdag op zaterdag blijft het ook mogelijk om op afspraak met een groep een rondleiding te krijgen in het museum.

Reacties