Indringende solovoorstelling bij legging stolpersteine

25 jun , 7:47 Nieuws
may in kamer 03
Op 27 juni worden er in Venlo-Centrum en Venlo-Oost 18 Stolpersteine onthuld ter herinnering aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Naar aanleiding van deze gebeurtenis speelt May Rooijakkers op zondag 30 juni om 11:00 de indringende solovoorstelling ‘Een nummer mijn naam’ in een voormalig fabriekspand op de Burgemeester van Aefferdenstraat. De voorstelling is gratis te bezoeken. Aanmelden via [email protected] .
Een nummer mijn naam
Centraal staat het waargebeurde verhaal van de negentienjarige Flora Schrijver, die als enige van haar familie verschillende concentratiekampen wist te overleven. In de voorstelling kijkt ze in flashbacks terug op wat zich heeft afgespeeld in de kampen waar zij verbleef tijdens de Tweede Wereldoorlog. Haar laatste woorden zijn: “Ik weet we zijn bevrijd, maar diep in mij is de oorlog nog springlevend”.
Als basis voor de monoloog diende het boek ‘Het meisje met de accordeon’ van Mirjam Verheijen. In dit boek vertelt Flora over haar verblijf in Auschwitz-Birkenau en Bergen-Belsen. Zo weet zij zich een plaats te verwerven in het kamporkest. Hieruit put ze de kracht om zich staande te houden onder deze uiterst moeilijke omstandigheden.
‘Een nummer mijn naam’ is een indringend portret van een jonge Joodse vrouw die aan de gruwelen en ontberingen van het leven in een concentratiekamp weerstand weet te bieden. Stukken van John Williams uit Schindlers List worden via een cd ten gehore gebracht.
may in kamer 03