Hoe ontvang je AOW en pensioen uit Duitsland; Gratis informatiebijeenkomst in de Stadsbibliotheek

Foto: Vlag Nederland - Duitsland. - Pixabay.

Dinsdag 4 juni organiseert het Duitsland-Niederlande Huis een gratis adviesbijeenkomst voor mensen die ooit een periode in Duitsland hebben gewerkt of nog steeds in dit buurland werkzaam zijn. De adviseurs van het GrensInfoPunt leggen in de Stadsbibliotheek uit hoe en waar je jouw recht op de Duitse AOW (Rente) en pensioen geldend kunt maken.

Je mag tijdens deze bijeenkomst informatie verwachten over de Duitse AOW-leeftijd, over de opbouw van de Duitse Rente, het aanvragen van vervroegde ouderdomsrente, evenals belastingkwesties en verzekering bij overlijden of invaliditeit. Belangrijk om te weten: je bent zelf verantwoordelijk om jouw AOW en pensioen bij de Duitse instanties aan te vragen wanneer het zover is.

Naast een informatieve presentatie is er ruim voldoende tijd om persoonlijke vragen te stellen aan de adviseurs van het GrensInfoPunt.

Dinsdag 4 juni

17.00 uur – 18.30 uur (inloop vanaf 16.30 uur)

Stadsbibliotheek | Podiumzaal

Gratis aanmelden via de agenda op www.bibliotheekvenlo.nl.

 

Over het Duitsland-Niederlande Huis

Het Duitsland-Niederlande Huis is een initiatief van de gemeente Venlo en de Bibliotheek Venlo voor het faciliteren van een creatieve plek voor initiatieven op het gebied van onderwijs, cultuur, ondernemen en overheid, waarbij kennisuitwisseling en ontmoeten centraal staan en waardoor het Duitse grensgebied meer in de focus van de Venlose samenleving komt te staan.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen