Inloopavond bouwplannen Gieterijwegje

03 mei , 10:17 Nieuws
schermafbeelding gieterijweggetje
De projectgroep Gieterijwegje heeft bouwplannen voor het gebied Bij de Oude Gieterij in Blerick. Dit is het gebied achter de pastorie tussen de Baarlosestraat en de Maas. Door het gebied Bij de Oude Gieterij tot ontwikkeling te brengen willen zij een aantrekkelijke woonomgeving creëren op een toplocatie aan de Maas en nabij het centrum van Blerick. Het moeten appartementen worden in een aantrekkelijke groene omgeving, rekening houdend met de cultuurhistorische waarde van het gebied.
De projectgroep heeft een prijsvraag uitgeschreven onder vier architectenbureaus, die allen hun ideeën zullen laten zien in marktvorm tijdens een openbare inloopavond. Deze avond vindt plaats op 13 mei van 19 tot 21 uur in ‘t Raodhoes, Antoniusplein 2, Blerick. Tijdens deze avond zijn de vier partijen ook aanwezig voor nadere toelichting en het beantwoorden van vragen. Alle geïnteresseerden en belanghebbenden zijn van harte uitgenodigd om te komen kijken. De aanwezigen krijgen ruim de gelegenheid om mee te denken over een voorkeursvariant qua uitstraling. De uitslag van de stemming zal worden meegenomen bij de totale afweging van de voorkeursvariant. Naast uitstraling zal de beoordelingscommissie ook rekening houden met onderdelen als haalbaarheid, kwaliteit, innovativiteit, duurzaamheid en of het voorstel voldoet aan het bouwbesluit.
De gemeente sluit als toehoorder aan deze avond. Ze hebben nog niet eerder kennisgenomen van de varianten. Na deze avond worden de vier varianten besproken met de gemeente Venlo en zal er, na advies van de beoordelingscommissie, voor de voorkeursvariant een principeverzoek worden ingediend. Alle geïnteresseerden en belanghebbenden zijn van harte welkom de inloopavond te bezoeken. De koffie staat klaar!