Excursie Het Limburgs Landschap: Océ-Weerd

Foto: ©Lia Oosterwijk.

Op zaterdag 4 mei vindt er een excursie plaats naar de Océ-Weerd in Venlo. De wandeling start om 10:00 uur vanaf Kapelletje van Genooy, Genooyerkapelweg 58, 5914 HB in Venlo. Denk aan stevige wandelschoenen. Meer informatie over deelname en het reserveren van tickets via: www.limburgs-landschap.nl/kalender .

Océ-Weerd
Net buiten de stad in het noorden van Venlo bevindt zich het natuurgebied de Océ-Weerd een prachtig stukje natuur aan de Maasoever. Inmiddels is er al veel natuur gerealiseerd. De Océ-Weerd kleurt in de maand mei wit van de margrieten, de veldsalie en kleine pimpernel zijn hier ook al talrijk aanwezig.

Maascorridor
Natuur op de oevers van de Maas, zoals de Océ-Weerd is zeldzaam. Allerlei ingrepen hebben de rivier in Noord-Limburg langzaam maar zeker veranderd in een
scheepvaartkanaal. Met het project Maascorridor is inmiddels op vele plaatsen langs de Maas natuur gerealiseerd. Tegelijkertijd is dit een goede manier om hoogwaterproblematiek aan te pakken. Door de rivier meer ruimte te geven kunnen de Maasoevers veranderen in een afwisselend en langgerekt lint van moerassen, geulen, bloemrijke graslanden, ruigten en ooibos. De begrazing met Galloway-runderen speelt hierbij een belangrijke rol.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen