Internationale modeontwerpers in Kasteeltuinen Arcen

Foto: © Kasteeltuinen Arcen.

De hoedendag op Moederdag in Kasteeltuinen Arcen is onderhand een traditie te noemen. De locatie en het hoedenevenement hebben ook de Nederlandse Hoedenvereniging (NHV) bereikt. Deze vereniging viert haar 20-jarig jubileum met hun hoedenwedstrijd in het bloemen- en plantenpark. Zij brengen, als juryvoorzitter, de legendarische Engelse hoedenontwerper Stephen Jones naar Arcen. Jones ontving prinses Diana in zijn hoedenwinkel, ontwierp voor George Michael en Celine Dion én werkte samen met Thierry Mugler en Christian Dior. De hoedenwedstrijdjury van de NHV bestaat verder uit Jytte Maas, Janneke Brinkman en Carina van ’t Hof. Laatstgenoemde organiseert samen met Kasteeltuinen Arcen de hoedenshows en modestands op zondag 12 mei.

Moederdag Hoedendag
Kasteel Arcen is op Moederdag het decor van drie hoedenshows. Carina van ’t Hof is, naast medeorganisator en presentator, één van de hoedenontwerpers waarvan diverse ontwerpen op de catwalk worden getoond. Andere ontwerpers, waarvan werk wordt getoond, zijn leerlingen van SintLucas -vakschool voor creatief talent in Boxtel- , de internationaal gerenommeerde ‘wearables’-ontwerper Saar Snoek en de geroemde Mirjam Nuver. Naast de hoedenshows is er livemuziek en een hoedenmarkt met stands van materialenleveranciers en hoedenmakers.

Dubbele expositie in Kasteel Arcen
Er zijn meer dan 50 hoedenontwerpers uit binnen- en buitenland die een hoed hebben ingezonden voor de internationale NHV Hoedenwedstrijd. Alle hoeden zijn ontworpen in het thema ‘Pluk de dag’ en vervolgens beoordeeld door de jury. De drie winnende hoeden zijn op, zondag 12 mei, op de catwalk van Moederdag Hoedendag te zien in Kasteeltuinen Arcen. De overige hoeden staan tentoongesteld op de tweede etage in het kasteel. Op deze etage is ook de jubileumexpositie ‘Pluk de dag’ van Janneke Brinkman-Salentijn te bezichtigen, waar de illustrator ook zelf aanwezig is voor signeersessies.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen