Gratis adviesbijeenkomst over “Werken in Duitsland” in de Stadsbibliotheek

Foto: © Pixabay.

Op 12 maart 2024 om 16.30 uur nodigt het Duitsland-Niederlande Huis geïnteresseerden uit voor een gratis adviesbijeenkomst over Werken in Duitsland. Zowel mensen die reeds over de grens werken, als ook personen die erover nadenken om in het buurland te gaan werken zijn van harte welkom. De Nederlandstalige adviseurs van het GrensInfoPunt geven tips over alle ins en outs over de wet- en regelgeving.

Duizenden Nederlanders wonen in Nederland maar werken in Duitsland. Zo vindt er bijvoorbeeld veel pendel plaats naar Aken, maar ook in Mönchengladbach, Krefeld, Düsseldorf, Wesel, Duisburg, Straelen en Nettetal zijn veel Nederlanders werkzaam in Duitse organisaties. Werken in Duitsland biedt vele voordelen: een gemiddeld hoger salaris, goede sociale voorzieningen, internationale carrièrekansen en een interessant Kindergeld.

Ieder land heeft zijn eigen wetgeving, sociale verzekeringen, zorgsysteem, pensioenstelsel en arbeidsvoorwaarden. De onzekerheid en onkunde over dit soort zaken kan mensen weerhouden om over de grens te gaan werken. Er is echter een team van experts van het GrensInfoPunt Mönchengladbach die grenspendelaars op deze gebieden kan informeren.

De onderwerpen die in de bijeenkomst aan bod zullen komen zijn arbeidsrecht, belastingen en sociale zekerheid evenals Duits pensioen en arbeidsongeschiktheid. De bijeenkomst is gratis en iedereen is uitgenodigd om zijn of haar persoonlijke vragen te stellen. Graag aanmelden via de agenda van de Bibliotheek Venlo.

Over het Duitsland-Niederlande Huis
Het Duitsland-Niederlande Huis is een initiatief van de gemeente Venlo en de Bibliotheek Venlo voor het bieden van een creatieve plek voor initiatieven op het gebied van onderwijs, cultuur, ondernemen en overheid. Kennisuitwisseling en ontmoeten staan centraal waardoor het Duitse grensgebied meer in de focus van de Venlose samenleving komt te staan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen