Moeizame start voor lunchroom Lukt “Kom eens langs, en deel je positieve bevindingen”

Foto: © Facebook Lunchroom Lukt.

Kom eens langs bij “Lukt Food & Drinks”! Hier staat alles in het teken van anti-stigma, herstel, re-integratie, en heerlijke smaken. In deze bijzondere horecagelegenheid krijgen herstellende verslaafden en mensen in re-integratietrajecten een tweede kans.

Ontdek een smaakvol menu met een scala aan (vegetarische) klassiekers en verrassende creaties, allemaal bereid met toewijding en zorg. Bij “Lukt” geloven ze sterk in de helende kracht van goed eten voor de ziel.

De koffie hier is meer dan zomaar koffie; het is koffie met een missie. Vakkundig bereid door intern opgeleide barista’s als onderdeel van het re-integratieprogramma. Unieke koffiebonen uit de gevangenis symboliseren tweede kansen en verandering. Bij “Lukt” proef je niet alleen heerlijke smaken, maar ook de hoop en veerkracht van het personeel. Samen creëren ze een warme sfeer waar iedereen zich welkom voelt. Geniet van een heerlijke maaltijd, een kop koffie met een verhaal en de inspirerende ambiance.

Koffie to go
Voor degenen die onderweg zijn, biedt “Lukt” ook koffie to go aan. Zelfs als je haast hebt, zorgen we ervoor dat je favoriete kopje koffie perfect verpakt is om je dag op te fleuren. Het team van Lukt kijkt uit naar jouw, of het nu ter plaatse is of onderweg. Alles wordt geserveerd met een vriendelijke glimlach.

Moeizame start
Helaas heeft de horecazaak in Venlo tot nu toe niet het succes gehad dat werd gehoopt. De lunchroom is afgelopen november feestelijk geopend en heeft sindsdien nog niet aan de verwachtingen voldaan. Het aantal bezoekers blijft helaas nog achter. Eigenaar Sander Hofstaetter meldt dat de financiële situatie dusdanig slecht is dat er een reële kans bestaat dat de lunchroom binnen enkele maanden weer zal sluiten. “Elke maand wordt er privévermogen geïnvesteerd om ‘Lukt’ draaiende te houden. Helaas zien we te weinig gasten om dit vol te houden. Zelfs tijdens het carnaval hadden we gehoopt op meer, maar ook dat viel tegen” aldus de eigenaar.

” Buiten een hoop positieve reacties, hebben we ook negatieve reacties gekregen via sociale media, maar ook van omwonenden.” 

In de Limburger staat een artikel, waarmee de suggestie wordt gewekt dat zijn onderneming om dreigt te kiepen, dit is niet aan de orde. Als Hofstaetter besluit zijn deuren te sluiten, komt dit doordat het concept in Venlo niet het verwachte succes heeft behaald en door het ontbreken van de verwachte hulp waarop hij had gerekend. De eigenaar betreurt dit ten zeerste want als Lukt haar deuren zal sluiten zullen er ook mensen hun baan verliezen, vele met een afstand tot de arbeidsmarkt die bij Lukt een fijne werk-leerplek ervaren.

” Kom eens bij ons langs, drink of eet hier wat en vorm daarna een eigen mening, iedereen die hier daadwerkelijk binnen is geweest is positief over het eten, personeel en het concept! ”  

Reclame
Als we Hofstaetter vragen, wat volgens hem zou kunnen helpen is het reclame. ” Wens je ons een warm hart toe, kom dan eens aan, deel je bevindingen met anderen en volg onze sociale media kanalen

Lukt Food & Drinks
Adres: Parade 22, 5911CC Venlo
E-mail: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen