SP: Opgehaalde wensen aangeboden aan zorgpersoneel VieCuri

Foto: © SP Venlo.

Bericht van de SP – Eind december werden de wensen van de inwoners van Tegelen verzameld door de SP voor zorgmedewerkers. Dit initiatief werd gezamenlijk uitgevoerd met diverse lokale afdelingen, de Statenfractie en de nieuwe partijleider, Jimmy Dijk. De positieve reacties hebben de SP aangenaam verrast. Op Valentijnsdag werden deze wensen persoonlijk overhandigd aan de zorgmedewerkers van Medisch Centrum VieCuri in Venlo, uiteraard vergezeld van een smakelijke en gezonde SP-snack.

In december kwam naar buiten dat het VieCuri ziekenhuis de komende jaren 12 miljoen euro moet bezuinigen, wat zorgt voor onzekerheid onder medewerkers en patiënten. Om steun te vergaren voor de zorgverleners van de VieCuri-ziekenhuizen, gingen zij vlak voor kerst de straat op in Tegelen. De solidariteitsactie resulteerde in een kerstboom met honderd hartverwarmende kerstboodschappen voor het personeel van VieCuri.

 

De opgehaalde wensen werden met de intentie om ze aan het ziekenhuispersoneel aan te bieden, bemoeilijkt voor de groep. De ondernemingsraad weigerde namelijk de wensen in ontvangst te nemen. Onder begeleiding van enkele bewakers slaagden zij er vervolgens in de wensen aan te bieden bij de spoedeisende hulp (SEH). Er was strikt bepaald dat er geen foto’s of video’s mochten worden gemaakt tijdens dit proces.

Buiten een foto van wat we aanboden, zijn er daarom helaas geen foto’s van het aanbieden zelf.

 

De verpleegkundigen gaven aan dat ze blij waren met de vele hartverwarmende wensen en die zeker met hun collega’s gingen delen. Ook vertelden ze dat ze het zwaar hebben, hoge werkdruk zeker nu er veel zieke collega’s zijn. Dat moet veranderen.

De SP gunt iedereen de beste zorg. Dat je zorg nodig hebt is al erg genoeg. De hartverwarmende wensen die mensen voor het ziekenhuispersoneel hebben zijn duidelijk: Geen verdere afbraak van de zorg maar juist investeren in meer zorgcollega’s.

 

Wij zijn blij dat we juist vandaag – op de dag van de liefde – aan de zorgmedewerkers deze wensen mochten overhandigen.
De SP gaat voor een zorg die er voor de mensen is, niet voor de zorgverzekeraars. De zorg moet weer in handen komen van de mensen waar het om draait; de zorgverleners en patiënten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen