Donderdag 1 februari eerste Sit-In for Palestine op station Venlo

Foto: © Sit In elders in het land via Instagram.

Ingezonden artikelDonderdag 1 februari eerste Sit-In for Palestine op station Venlo. Nooit weer, is nu. Het is onmogelijk om de ogen te sluiten voor het hartverscheurend menselijk lijden in Gaza. Er moet nu een staakt het vuren komen. Waar de Verenigde Naties en onze regeringen falen is het aan ons gewone burgers om op te staan voor mensenrechten.

Nederland moreel bankroet
Er zijn geen ziekenhuizen meer in Gaza. Dagelijks worden honderden burgers vermoord en sterven er mensen aan de honger. Na de uitspraak van het ICJ was de eerste actie van Nederland om financiering van de UNWRA stop te zetten op basis van geruchten over enkele medewerkers.
Onze eigen demissionair president Mark Rutte zette aan tot het fabriceren van leugens over de oorlogsmisdaden van Israël om zijn eigen beoogde carrière bij de NAVO veilig te stellen. Nederland onthield zich wederom van stemming in de Europese Unie voor een staakt het vuren, terwijl het de aanvallen op het door oorlog verwoeste Jemen ondersteunt omwille van het heilig economisch belang. Palestina laat zien dat de Westerse wereld waar het gaat om mensenrechten meet met twee maten. Nederland, dat zich graag op de borst slaat als zelfbekroond voorloper op het gebied van mensenrechten, heeft laten zien in werkelijkheid allang moreel bankroet te zijn.

Den Haag is niet te ver om vanuit Venlo op te roepen tot een onmiddellijk staakt het vuren.
Er zijn al te veel willekeurige slachtoffers gevallen, te veel kinderen zonder ouders of thuis achtergebleven, en te veel mensen hebben bij gebrek aan medische middelen een onontkoombaar doodsvonnis opgelegd gekregen. Venlo is niet dichtbij Den Haag, Venlo is niet dichtbij Gaza, maar het lijden in Gaza is zo groot dat het onze harten raakt. Dit alles met Nederlandse steun voor Israël en diens leger. Voor het geweten bestaat geen ‘ver van mijn bed’ show. Den Haag is niet te ver om vanuit Venlo op te roepen tot een onmiddellijk staakt het vuren.

Menselijkheid en empathie
We leveren in op onze eigen menselijkheid als we de afschuwelijke beelden van groot menselijk lijden uit Gaza negeren. Ons empathisch vermogen dwingt ons in actie te blijven komen, omdat de mensen die daar dagelijks moeten overleven en om het leven gebracht worden, onze kinderen, ouders, familieleden of vrienden zouden kunnen zijn: ‘In our thousands, in our millions, we are all Palestinians.’

Oproep van Venlo4Palestine
Wij nodigen iedereen uit om aankomende donderdag om 18.00 uur aan te sluiten en om hun stem te laten horen. Na meer dan honderd dagen van aanhoudend geweld en uitblijven van tegemoetkoming aan minimale basisbehoeften moeten wij aan Nederland laten zien dat we het hier niet mee eens zijn. Laten we solidariteit tonen aan de slachtoffers in Palestina maar ook de nabestaanden hier. Laten we ons verbinden in onze menselijkheid en samen oproepen tot een einde aan de bezetting, de genocide en de humanitaire ramp in Palestina.
In het bijzonder doen we een oproep aan Limburgse politici en bestuurders: spreek je publiekelijk uit tegen de genocide en oorlogsmisdaden en druk je partijgenoten in Den Haag op het hart nu te gaan staan voor menselijkheid en mensenrechten. Daarnaast roepen we Limburgse bedrijven en ondernemers op om alle banden met Israël te verbreken om niet bij te dragen aan deze terreur en roepen we Limburgse maatschappelijke organisaties, waaronder de vakbonden, op om zich uit te spreken voor een menswaardig bestaan.

Voor meer informatie over deze en toekomstige acties kan men ons volgen op Instagram @limburg4palestine

© Ingezonden artikel van Limburg4Palesine. Foto is van een eerdere Sit-in op een station elders in het land.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen