76 e editie van De Träöt was nog nooit zo dik

Foto:

De laatste jaren is De Träöt van Jocus uitgroeit tot een waar vastelaovesmagazine. De nieuwe editie is – niet voor het eerst – dikker dan de vorige: de lezer wordt getrakteerd op maar liefst 108 pagina’s vol foto’s en actuele verhalen.

“Met De Träöt brengt Jocus de vastelaovend bij de mensen thuis. Aan de keukentafel of op de bank is het een uitgelezen manier om in de juiste vastelaovesstemming te komen. Het is mooi om te zien hoe het blad juist in deze tijd vol online- en social media blijft groeien. Naast nieuwe adverteerders denk ik dat er nog nooit zoveel foto’s in staan als dit jaar. Je blijft maar bladeren.” aldus Roy Dambacher voorzitter van Jocus Pers & Propaganda commissie.

Het wordt de laatste editie van Jaap Stroeken als hoofdredacteur die na 11 edities het stokje doorgeeft: “We hebben elk jaar eigenlijk maar één motto: het moet vooral ‘joeksig’ zijn. Naast de Jocus aktiviteiten proberen we onderwerpen te zoeken die relevant, maar ook luchtig zijn. En daarbij zoeken we bewust naar zaken buiten Jocus, want het is goed om de ramen op te zetten. De vastelaovend in Venlo is zó veelzijdig, dat maakt het ook voor De Träöt interessant om met onze lezers te delen.”

In deze editie onder andere een bijdrage over de allereerste Boétegewoën Boétezitting in 1992. Met hierin foto’s van Hoffotograaf Renier Linders die zelfs L1 niet kende. Ook is een aantal optochtdeelnemers gevolgd in aanloop naar de Groëten Optocht op vastelaovesmaondaag, net als de jubilerende Jocus Prinsegarde. Daarnaast komen de Hoffotografen van Jocus in beeld en is er een fotoreportage (met videobeelden) van de voormalige Wiel & Hay fenklup te zien.

Natuurlijk straalt het nieuwe Jocus Dreejspan op de cover van het Staatsorgaan van ’t Jocusriék. Dit jaar op een wijze zoals een nieuwe Prins en Adjudante De Träöt nog niet eerder heeft gesierd. Een vier pagina’s tellende fotoreportage van het Hofbal maakt de actualiteit compleet. Dit is dus een uitgave die je in huis
wil hebben: 108 pagina’s vol vastelaovend om in de juiste stemming te komen!

De nieuwste uitgave van De Träöt wordt op maandagavond 29 januari gepresenteerd en is vanaf dinsdagmiddag 30 januari verkrijgbaar.
Meer informatie en verkooppunten: https://jocus.nl/media/de-traot/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen