Culinaire winterwandelingen in Arcen

Foto: © Persfoto.

Aankomende winter kunnen wandelaars genieten van een geheel verzorgde ‘Reis & Spijs’ winterwandeling in het pittoreske Arcen. Vanaf het eerste weekend van januari wordt vijf zondagen op rij een wandelroute door de natuur aangeboden met een aantal culinaire stops bij horecagelegenheden in het dorp.

De wandelroute is circa 10 km lang wat voor de meeste wandelaars circa 2 uur wandelen is. De route gaat langs de Maas en door het bos waarbij de deelnemers onderweg verwend worden met een 3-gangenmenu, met telkens een gang bij de Hertog Jan Proeverij én De Maasparel in Arcen. De wandelroute is op eigen gelegenheid in de middag te volgen en de deelnemers wordt daarbij ook een stuk historische informatie meegegeven over de bijzondere plekken waar men komt.

De Reis & Spijs activiteiten zijn in 2020 in corona tijd ontstaan als alternatief uitje en ook in 2024 is er nog altijd veel belangstelling voor. Daarmee wordt het doel 4 jaar later volgens organisator Boy Haenen nog steeds behaald. ”We willen inwoners laten zien dat het ook in eigen omgeving prachtig recreëren is in de natuur en dat je niet per se naar het buitenland hoeft om te ontspannen. Ondertussen geniet je ook nog eens van de kookkunsten in onze bourgondische provincie, het beste van twee werelden”.

Meer informatie over de Reis & Spijs winterwandeling is te vinden op de website www.reisspijs.nl. Daar zijn ook de deelnametickets te bestellen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen