28 oktober “OpTap in Venlo”

Foto:

Op zaterdag 28 oktober vindt in het hartje van Venlo het evenement “OpTap in Venlo” plaats, een smaakvolle tasting tour waarbij speciaalbieren en unieke wijnen centraal staan. Deelnemers worden verwend met een heerlijk glas speciaalbier of een uitstekend glas wijn, vergezeld van bijpassende borrelhapjes, in maar liefst vijf gezellige cafés. Uit een lijst van tien gerenommeerde deelnemende cafés kunnen ze zelf drie favorieten kiezen, terwijl de organisatie de andere twee voor hen bepaalt.

Bij elk café zal er deskundige uitleg worden gegeven over de geserveerde drankjes, de bijbehorende borrelhapjes en de bijzondere ambiance van het café zelf. Voor degenen die hun kennis over wijn en bier willen vergroten, is er de mogelijkheid om voorafgaand aan het evenement deel te nemen aan een speciale rondleiding. Bierliefhebbers kunnen genieten van een rondleiding bij Brouwerij de Klep, terwijl wijnliefhebbers hun hart kunnen ophalen in de prachtige wijnkelders van Zavel.

De deelnemende cafés voor OpTap Venlo zijn: Café De Klep, Mout, Take Five, Ald Weishoes, Wijncafé VinL ‘eau, Café de Baek, Klup77, Café Hop, Bar Ö en De Gouden Tijger. Het evenement vindt plaats op zaterdag 28 oktober van 18.00 tot 21.45 uur.

Naast de geweldige Tasting tour hebben geïnteresseerden ook de mogelijkheid om voorafgaand aan het evenement een inspirerende rondleiding te volgen bij SOBER domein ZAVEL. Hier draait alles om terug naar de basis, waar pure producten en een ongerepte beleving van de natuur centraal staan. Dit wordt nog verrijkt met een boeiende wijnproeverij. Daarnaast kunnen liefhebbers van speciaalbier ook kiezen voor een voorafgaande rondleiding bij de Speciaalbier Brouwerij De Klep. Een dag vol genot en ontdekkingen staat voor de deur!

Waarom organiseren we dit?

Na de coronaperiode merkten we op dat veel mensen in onze omgeving het steeds drukker kregen en hun agenda’s vol zaten met “inhaalfeestjes”. Het spontaan en ad hoc met elkaar afspreken leek plotseling verdwenen te zijn; alles moest maanden van tevoren gepland worden. Hierdoor zagen we onze vrienden en bekenden nog maar zelden, omdat het bezoeken van de stad in de avonduren een strikte planning vereiste.

Deze frustratie bracht ons tot nadenken over hoe we toch op een leuke manier met onze vrienden en vriendinnen konden borrelen in de stad. We merkten op dat speciaalbier de afgelopen 10 jaar niet zomaar een hype was gebleken, maar juist steeds populairder werd. Mensen zijn ook steeds meer geïnteresseerd in unieke wijnen. Het is een geliefd thema dat veel belangstelling geniet.

Na een uitgebreide brainstorm periode en het voeren van gesprekken met verschillende doelgroepen, ontstond het concept OpTap. OpTap is vergelijkbaar met het concept Op-Hap, maar legt de nadruk op de natte horeca.

Tevens hopen we met dit evenement mensen te stimuleren om weer vaker gezellig de binnenstad in te gaan en te laten genieten van de vele pareltjes van cafés die Venlo rijk is.

Kaarten kopen en meer informatie via: http://www.optap-venlo.nl/

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen