Bespaar- en Opruimdag in Rembrandtstraat Venlo-Noord

Foto: © Woonwenz.

Op dinsdag 20 juni vond in de Rembrandtstraat een Bespaar- en Opruimdag plaats voor de bewoners van de 63 duplexwoningen. Woningcorporatie Woonwenz organiseerde deze dag in verband met de naderende werkzaamheden.

Het woonblok aan de Rembrandtstraat wordt over een tijdje gerenoveerd óf vervangen door nieuwbouw. Wat de uitkomst ook wordt, voor de huidige bewoners wordt een nieuwe woning gezocht. Als voorbereiding op de verhuizing konden bewoners gratis hun overtollige spullen kwijt en kregen ze aan huis energieadvies op maat van de energiecoaches van Woonwenz.

Nieuwe Fase Gebiedsontwikkeling Venlo-Noord
De Rembrandtstraat maakt deel uit van een groter gebied in Venlo-Noord dat de komende jaren een metamorfose ondergaat. Woonwenz heeft op dit moment 333 van haar woningen in dit gebied in onderzoek. Naast de woningen aan de Rembrandtstraat worden ook de woongebouwen aan onder andere de Frans Halsstraat en de Klokkengietersstraat bekeken. Deze dateren allemaal uit de jaren 50 en 60. Op de kortere en middenlange termijn zijn investeringen nodig om ze toekomstbestendig en duurzamer te maken. Ook sloop en vervangende nieuwbouw is een mogelijkheid.

Woonwenz heeft recent een groot bewonersonderzoek gehouden om ook de mening van de
bewoners op te halen. Deze input wordt samen met de technische bevindingen en markt- en
leefbaarheidsscans meegenomen in een nieuwe visie voor dit deel van de wijk. Woonwenz verwacht deze visie later dit jaar te kunnen presenteren.

Verhuisbesluit Rembrandtstraat
Hoewel er dus nog gewerkt wordt aan de visie voor dit deel van de wijk, heeft Woonwenz
vooruitlopend hierop al een ‘verhuisbesluit’ genomen voor de woningen aan de Rembrandtstraat. Na onderzoek was duidelijk dat een renovatie in bewoonde staat hier niet haalbaar was. Of er nu gekozen wordt voor sloop of voor renovatie, de uitkomst voor de huidige bewoners is hetzelfde. Dat betekent dat voor hen een nieuwe woning gezocht wordt. Daar neemt Woonwenz overigens ruim de tijd voor. Wie al wil verhuizen krijgt vanaf nu voorrang bij de toewijzing en een vergoeding. Wie nog aan het idee moet wennen kan rustig de tijd nemen om na te denken over zijn of haar woonwensen. Vrijkomende woningen blijven overigens niet leeg liggen. In samenwerking met leegstandsbeheerder
Alvast worden deze tegen een gereduceerd tarief tijdelijk verhuurd aan mensen die nog niet zo’n lange inschrijfduur hebben. Denk aan jongeren of mensen die uit een scheiding komen. Zowel Woonwenz als Alvast houden spreekuur in een recent geopende ‘buurtwoning’ in het complex. Hier kunnen bewoners terecht voor een praatje, een kop koffie of het organiseren van een activiteit.

Bespaar- en Opruimdag
De Bespaar- en Opruimdag die de 20ste plaatsvond is een van de initiatieven die Woonwenz neemt om bewoners mee te nemen in het verhuistraject. In samenwerking met Alvast zijn grote containers in de wijk geplaatst waar bewoners gratis hun rommel kwijt kunnen én spullen die zij niet mee willen verhuizen. Daarnaast waren de energiecoaches van Woonwenz de hele dag beschikbaar voor gratis energieadvies aan huis en het helpen aanbrengen van kleine energiebesparende hulpmiddelen. Ook de gemeente sloot hierbij aan met advies en voorlichting.

Venlo-Noord in de steigers
Woonwenz investeert al jaren, in goede samenwerking met onder andere de gemeente Venlo, zorg- en welzijnspartners en buurtbewoners, actief in Venlo-Noord. De corporatie heeft hier ruim 1.500 woningen en heeft de afgelopen jaren diverse grote gebiedsontwikkelingen doorgevoerd. Aan het begin van de eeuw met name in het zuidelijk deel, het hart, van de wijk. De afgelopen jaren vooral ten noorden van de Karbindersstraat. Nu richt Woonwenz zich op het oostelijk stuk (de Schildersbuurt) en het meest noordelijke deel. Ook de nieuwbouw van 68 woningen op de plek van de voormalige Canon-hal aan de Rummerkampstraat maakt onderdeel uit van deze wijkontwikkeling.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen