Venlo Kleurt in juni 2023

Foto: © Pexels.

Juni is internationale PRIDE maand. Een maand waarin er aandacht is voor trots mogen zijn op wie je bent en het vieren van de vrijheid om jezelf te mogen zijn. Ongeacht gender, seksualiteit, culturele herkomst, religie, leeftijd, wat dan ook. Daarom worden in de maand juni Venlose organisaties in beweging gezet om extra aandacht te besteden aan deze thema’s en zo bewustzijn en acceptatie van en voor elkaar te stimuleren. Zo laten we zien dat Venlo niet alleen heel kleurrijk is tijdens de Vastelaovend, maar het hele jaar door voor iedereen een stedje van lol en plezeer is.

Venlo Kleurt
Stichting Venlo Kleurt zet in op diversiteit en inclusiviteit in het algemeen. De stichting stelt zich ten doel bij te dragen aan een samenleving waarin ‘anders zijn’ en ‘jezelf mogen zijn’ als verworven recht blijvend wordt verankerd in het publieke domein. De stichting werkt hierin samen met Gemeente Venlo die het initiatief vanuit haar functie als Regenboogstad stimuleert. Waar voorheen vooral de aandacht lag op het stimuleren van bewustzijn en acceptatie m.b.t. LHBTIQ+, wordt dit nu breed getrokken naar diverse thema’s die de kleurenwaaier van de Venlose gemeenschap vormen.

Samenwerken voor diversiteit
In juni worden diverse activiteiten georganiseerd die de diversiteit aan kleuren van de Venlose gemeenschap laat zien en de dialoog tussen diverse ‘kleuren’ stimuleren. Diverse organisaties bieden activiteiten en evenementen aan in diverse thematieken zoals o.a. cultuur, genderkwesties en eenzaamheid die gelijkwaardigheid en dialoog stimuleren. Er wordt een educatieprogramma samengesteld voor het Voortgezet Onderwijs en in samenwerking met VenloPartners vindt in juni een interviewreeks plaats die de diversiteit van de Venlose gemeenschap in beeld brengt en laat zien hoe kleurrijk deze is.

Voor meer informatie en het programma, kijk op www.venlokleurt.nl, social mediakanalen Venlo Kleurt en communicatiekanalen van de betrokken partners.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen