COC Limburg Venlo viert de pride maand

Foto: © Pixabay.

Juni= Pride maand. Ooit begonnen met de “stonewall”- protesten in New York in de jaren 60 van het vorige eeuw, is het inmiddels de ´maand, waar de LHBTI+ community voornamelijk in de westerse landen bijzonders voor aandacht vraagt om voor hun belangen op te komen.

COC Limburg Venlo is hier geen uitzondering in. Inmiddels in goede traditie zoeken wij daarbij bewust de samenwerking op met toonaangevende instellingen uit de Venlose samenleving.

Daarom zijn wij op 1 juni aanstaande te gast bij de Fontys Pride Venlo een onderdeel van Fontys Hogeschool. Daar zullen wij met onze infokraam attent maken op “queercare”- het zorgloket van COC Limburg.

Wetende dat er nog steeds mensen zijn, die vanwege hun seksuele geaardheid/gender- identiteit met serieuze problemen geconfronteerd worden, biedt het COC zowel anoniem en digital als ook interpersoonlijk ondersteuning en advies aan.

Van 12 t/m 25 juni presenteren wij onze pop- up tentoonstelling “COC Venlo in de jaren 80” in de bibliotheek.

Het COC is niet alleen de oudste LHBTI+ organisatie ter wereld maar was eveneens de eerste en inmiddels oudste LHBTI+ vereniging van Venlo.

De tentoonstelling toont de strijd om emancipatie en acceptatie van homofiele mensen in Venlo vanaf de jaren 80 aan.  Een echte aanrader.

 

Deze tentoonstelling heeft afgelopen najaar bij Fontys Hogeschool in Venlo gestaan.

Op 16 juni gaan wij, eveneens in de stadsbibliotheek de discussie met het publiek aan. De bieb organiseert een themavond diversiteit en inclusiviteit.

Vragen als “Waarom een LHBTI+ organisatie anno 2023 nog nodig is en waarom het een goed idee is, als Drag Queens kinderen voorlezen komen aan de orde.

Een bijzondere highlight hebben wij voor 23 juni in voorbereiding. Na jaren vindt er eindelijk weer een queer feest in Venlo plaats.

Wij  organiseren, in samenwerking met popodium Grenswerk,  een queer party. (Gay)- Popmuziek, Techno en diverse optredens completeren het programma.

Het affiche voor het grote feest, om de pride maand juni mee af te sluiten, Queer Factory

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen