De winnaars van het Venlo.fit Sportgala

Foto: Winnaars sportgala.

Gisteravond, 19 december, streden de genomineerden van het Venlo.fit Sportgala in zes categorieën voor de titel. In totaal zijn er 13609 stemmen uitgebracht die samen met een jury bepaalden wie in elke categorie de prijs in ontvangst mocht nemen.

Beste sportman en sportvrouw van het jaar in de gemeente Venlo
Max Warmerdam mocht de titel ‘beste sportman van het jaar’ in ontvangst nemen. Hij is onder meer Nederlands kampioen snelschaken voor teams, Limburgs kampioen en tweede van Nederland tot en met 20 jaar. De titel voor ‘beste sportvrouw van het jaar’ ging naar Candy Jacobs, de eerste skateboarder ooit in TeamNL, vierde op het WK, derde op de Dew Tour Los Angeles en vijfde op de overall world ranking seizoen 2018-2019.

Sportploeg van het jaar
Dames 1 Cabooter HandbaL mag zich na het sportgala ‘sportploeg van het jaar’ noemen. Ze kunnen terugkijken op een topseizoen. Ze eindigden als vijfde in de Eredivisie en bereikten voor het eerst in de historie van de club de bekerfinale.

Sporter van het jaar met een beperking
Rolstoeldanser Sjuul Walboomers kreeg de welverdiende titel ‘sporter met een beperking van het jaar’. Samen met zijn zus danst hij al 17 jaar. Walboomers is meervoudig Nederlands kampioen, winnaar van de World Cup, 13e op de wereldranglijst, vertegenwoordigde Nederland op het WK en danst tijdens de concerten van André Rieu.

Sporttalent van Venlo
Ook de strijd om de titel ‘sporttalent van Venlo’ was spannend. Karter Dani van Ruiten is Nederlands kampioen junior en Nederlands rookie kampioen en mag trots zijn op de titel ‘sporttalent van Venlo’. Hij hoopt uiteindelijk door te stromen naar Formule 1.

Breedtesportprijs
Stichting Urban Sports ontving de ‘breedtesportprijs’ van Venlo. In een hal in Venlo-Zuid staan sinds dit jaar enkele obstakels om te kunnen skaten, mede mogelijk gemaakt door Candy Jacobs. Stichting Urban Sports wil dat de hal een plek wordt voor meer sport- en talentontwikkeling, zoals bmx en dans.

Waarderingsprijs
De waarderingsprijs op het Venlo.Fit Sportgala werd uitgereikt aan Henk Sloesen. Hiervoor waren geen genomineerden, de jury bepaalde zelf wie deze prijs wint. Henk Sloesen is al meer dan 25 jaar trainer en 15 jaar secretaris bij zijn sportvereniging en houdt zich hier bezig met de organisatie van zowel nationale als internationale wedstrijden.

Reacties