De terrassen waar Limburg trots op kan zijn.

Foto: Alt Arcen.nl

VENLO –5-07-2016 – De terras top 100 heeft op de vierde plaats ” Alte Arce” uitgekozen en op de 23e plaats “het zoete Genot” . Beiden in Arcen gevestigd. Even verder doorwandelen en je komt bij  de  nummer 43 uit van de cafe Top 100; eveneens gelegen dus in Arcen.
Dit mooieLimburgse dorp (2200 inwoners) heeft dus zomaar drie bedrijven in de Terras/Cafe  top100 van Nederland. Toch een prestatie van formaat.
Nog enkele wetenswaardigheidjes over de Arcense proeverij.

hertog jan proeverij
De naam “Hertog Janproeverij” laat zich eenvoudig verklaren: het is de voormalige directeurswoning van de gelijknamige brouwerij, pal tegenover het café. De panden zijn verbonden via een pijpleiding boven de weg, wat de suggestie wekt dat het pils direct vanuit de brouwerij in het glas komt. Dat is niet helemaal waar: in Arcen wordt geen pils gebrouwen. Er staan tanks in de brouwerij. Eigenaar Bram Clevis nam de zaak een paar jaar terug over van zijn vader. Intussen hebben hij en echtgenote Judith het heft stevig in handen. De omzet is verdubbeld en de relatie met de brouwerij sterk verbeterd. In het café aan muren en plafonds oude reclameborden en honderden bierpullen: een heerlijk ‘bierige’ omgeving.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen