De derde ondernemer van de week is Arends Culinair.

28 mrt 2016, 7:50 Knipsels
totaal
Rob Hompe

Venlo / 28/03/2016 / Na Nina bellen en Ine van den Bercken deze week Arends culinair als ondernemer van de week.

Deze week ruimte voor een ondernemersechtpaar Maurice en Francoise Arends.

11 jaar geleden startte Maurice definitief met het bedrijf Arends Culinair. Hij koos ervoor voor zichzelf te beginnen en zich niet meer te binden aan overigens vooraanstaande hotels met uitstekende keukens. Hij wilde meer ruimte te maken voor het werken vanuit zijn passie, koken, zich minder binden aan lange werktijden voor andere werkgevers en zijn eigen droom achterna gaan. Daarnaast wilde hij ook ruimte maken voor zijn kids, die ook de nodige aandacht van beide ouders nodig hadden en hebben

.

maurice1 e1459011123967

Het voor zichzelf beginnen bleek een goede stap te zijn. De hobbymatige activiteit van koken op locatie werd in toenemende mate onderdeel van zijn dagelijks werk. Het bedrijf werd bewust klein gehouden om de flexibiliteit vast te houden . Het uitgangspunt geen eigen vaste horecagelegenheid hebben zij tot op de dag van vandaag vast weten te houden. Ik spreek van hen, want sinds twee jaar heeft Francoise zich gevoegd bij het bedrijf. Ze zegde haar baan bij de Rabobank op en koos ervoor haar man zoveel mogelijk te gaan ondersteunen in zijn werk.

Inmiddels was het activiteitenspectrum uitgebreid van koken op locatie, naar workshops en culinair op maat koken, waar je maar wilt. Alle culinaire activiteiten worden vanuit het cateringbedrijf mise en place gemaakt .Er is ook geen sprake van afleveren van gerechten bij een feest en verder geen verantwoordelijkheid nemen. Maurice staat bekend om zijn aanwezigheid gedurende het evenement of feest, waar hij zorg draagt voor de laatste bereiding van de gerechten, het uitserveren en het culinair gastheerschap dragen, zodat de gasten het qua eten naar hun zin hebben. Maurice maakt gemakkelijk contact met de aanwezigen en kan zo ook inspelen op wensen van de gastheer, gast vrouw en tevens door de reactie van de gasten een inschatting maken van hoe het eten wordt gewaardeerd of wat er aangepast zou kunnen worden. Zo blijft hij steeds open staan voor nieuwe ontwikkelingen en “verborgen” wensen van de gasten.

Het ongebonden zijn als ondernemer bevalt hen nog steeds heel goed. Het voelt goed om niet beperkt te worden in je creativiteit en dat is ook waarin dit ondernemersechtpaar zich onderscheidt en ook wil onderscheiden. Het geeft hen lucht en ruimte om steeds weer te participeren in andere projecten. Niet alleen in Venlo maar ook elders in het land. Ze staan open voor nieuwe uitdagingen en die komen dan ook steeds op hun weg.

Zo kun je ze vinden in Bloemendaal op de camping waar het restaurant een nieuwe impuls nodig had en waar Maurice en Francoise vorig jaar een nieuw concept neerzetten met bedrijfsplan , zodat de horeca ter plaatse op weg werd geholpen in het gepast aan de accommodatie ontvangen van de campinggasten.

Ook in de Venlose evenementenwereld zijn deze twee een vast begrip en zijn zij verbindingen aangegaan om met anderen samen deel te nemen aan diverse projecten. Zo vind je op hun site een filmpje van 2013 veldkeuken pop-up restaurant Floriade en in 2014 veldkeuken pop-up restaurant Wagenmakerij Venlo-Blerick. Hun nieuwe pop-up project 24drie aan de Via Crescendo in Venlo Zuid is een samenwerking met de Zorggroep, Gildeopleidingen afdeling hotelmanagement, Retro Design en Venlo in Beeld

.

gasten

Voor de bewoners van de Zorggroep/Crescendo organiseren de studenten een verrassende activiteit in het restaurant. De naam van het restaurant 24 DRIE refereert aan de laatste dag dat er genoten kan worden van een lekkere lunch of verrassend pop-up diner

.

bar en medewerkers

Al bij al een ondernemersechtpaar dat zijn sporen in Het Venlose heeft verdiend en dat van plan is om in de komende jaren nog vele Venlonaren op diverse locaties aangenaam te verrassen met heerlijk eten en een gevoel te geven dat je alle zorgen van je af kunt laten vallen en alleen maar genieten.

Interview Madeleine de Werd

Foto´s Rob Hompe