Gemeente op zoek naar leverancier voor project ‘Met gemak zon op je dak’

Foto: © Via gemeente Venlo.

Venlo gaat op zoek naar een bedrijf dat namens de gemeente zonnepanelen kan leggen en onderhouden op de daken van woningeigenaren. Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag 1 februari besloten daarvoor een aanbesteding te starten waarbij bedrijven zich kunnen aanmelden voor de klus.

Veel inwoners vinden de aankoop van zonnepanelen lastig, hebben geen tijd om zich erin te verdiepen of kunnen het niet in één keer betalen. Met dit project neemt de gemeente die drempels weg. Woningeigenaren kunnen snel en gemakkelijk zonnepanelen laten plaatsen zonder dat zij hiervoor in één keer een groot bedrag moeten betalen. Deelnemers kopen de zonnepanelen en het onderhoud van de gemeente. Zij kunnen hiervoor bij de gemeente een lening afsluiten. Deze lening loopt dus niet via het bedrijf dat de zonnepanelen gaat leggen. De aankoop kan in een periode van vijftien jaar worden afgelost. De maandelijkse opbrengsten van de zonnepanelen zijn hoger dan de kosten aan rente en aflossing. Hierdoor kunnen de zonnepanelen eenvoudig worden terugbetaald.

De gemeente is nu dus via een aanbesteding op zoek naar een leverancier en installateur van zonnepanelen. Dit bedrijf (serviceprovider) verzorgt de aankoop, de installatie, het onderhoud en de service voor de deelnemer. De gemeente trekt nu enkele maanden uit voor het vinden van een goede leverancier. Zodra een goede, betrouwbare serviceprovider gevonden is kan het project ‘Met gemak zon op je dak’ van start gaan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen