Flujas en Guntrud wijzen de weg; Beeldjes Hay Mansvelders op bewegwijzeringspalen

Foto: © Persfoto.

Afgelopen jaar maakte kunstenaar Hay Mansvelders een nieuwe versie van zijn bekende beeld van Flujas en Guntrud. Een miniatuurversie ervan is deze week geplaatst op de bewegwijzeringspalen in de binnenstad. Venlo Partners die hiertoe, in samenwerking met Studio Mansvelders, het initiatief neemt wil op deze wijze de beleving van de binnenstad en de historie van Venlo een impuls geven.

Ruim 20 jaar geleden maakte Mansvelders het karakteristieke beeld van de vermeende stichters van Venlo in opdracht van Frans Swaghoven, van Hotel Valuas, dat het aan de gemeente Venlo schonk. Het werk dat al sinds jaar en dag bij het Limburgs Museum staat, kreeg bij de herinrichting van de Keulsepoort een prominentere plek.

Venlo Partners greep de opleving rond het kunstwerk aan om ze als extra element toe te voegen aan de bewegwijzeringspalen in de binnenstad. Directeur Marcel Tabbers: “Er zijn meer steden die op deze wijze lokale elementen toevoegen aan het straatbeeld. Zo gebruikt Den Haag de bekende ooievaar, maar Arcen heeft bijvoorbeeld de Vuurman. Toen ondernemer Bram van Heyster ons hierover tipte, zijn we er meteen aan de slag gegaan”. Mansvelders is blij met het initiatief van de city managementorganisatie: “Ik vind het geweldig dat na al die jaren mijn interpretatie van de stadsfiguren nog zo wordt gewaardeerd en ze nu zo prominent in het Venlose straatbeeld te zien zijn.”

De miniaturen van Flujas en Guntrud zijn overigens ook te verkrijgen via de website van Studio Mansvelders en in de Venlose binnenstad bij Heerlijck Thuis en een speciale versie met edelmetaalverf bij Juwelier Boermans, beide aan de Klaasstraat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen