Venlo lanceert ‘Mijn inkomen’

Foto: © Gemeente Venlo - Persfoto (Mijn inkomen)

Voor mensen die een uitkering van de gemeente Venlo ontvangen, wordt een en ander een stuk makkelijker. Want gemeente Venlo lanceert ‘Mijn Inkomen’. Mensen met een uitkering kunnen zelf online gegevens inzien met betrekking tot zijn of haar uitkering.

‘Mijn Inkomen’ is een grote stap in de goede richting op het gebied van digitale dienstverlening en informatie op maat. “Het helpt mensen met een uitkering om inzicht te krijgen en te houden in hun financiële situatie,” zegt wethouder Alexander Vervoort (Sociale Zaken en Werkgelegenheid). “Zo raken papieren niet meer kwijt en zijn deze altijd terug te vinden in het portaal. ‘Mijn Inkomen’ is ook via de mobiele telefoon eenvoudig te bekijken, gegevens zijn op die manier overal en altijd beschikbaar. Al met al is het een win win: een grote stap vooruit in de dienstverlening en een efficiencyslag in ons eigen proces voor wat betreft onnodige papierstromen van uitkeringsspecificaties en jaaropgaves.”

In deze eerste fase kan men ‘Mijn Inkomen’ gebruiken om
• persoonlijke gegevens in te zien en contactgegevens aan te vullen;
• jaaropgaven en uitkeringsspecificaties in te zien;
• de laatste stortingen te bekijken;
• het opgebouwde vakantiegeld te bekijken;
• schulden (openstaande vorderingen) rondom de uitkering bekijken;
• al deze gegevens tot 5 jaar terug te bekijken.

Binnen ‘Mijn Inkomen’ onderzoekt de gemeente of er in de toekomst meer functies mogelijk zijn. Denk hierbij aan het doorgeven van inkomsten en andere wijzigingen die te maken hebben met de uitkering. Daarnaast wil de gemeente ervoor zorgen dat mensen in de bijstand hier in een oogopslag kunnen zien wie de contactpersonen zijn, voor welke vragen en op welk emailadres en telefoonnummer deze te bereiken zijn. Dit alles om vragen eenvoudiger en sneller te kunnen afhandelen. Alles is gericht op persoonlijke dienstverlening, laagdrempelig en dichtbij. Voor mensen die minder digitaal vaardig zijn, blijft het persoonlijke en/ of telefonische contact natuurlijk gewoon bestaan.

Via www.venlo.nl/mijninkomen krijgt u meer informatie en kunt u, als u een uitkering heeft, ook inloggen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen