Verkoop woningen ‘Aan de Stadsmuur’ in Venlo van start

Foto: Persfoto; Project ‘Aan de Stadsmuur’.

Gisteren is de verkoop van de 70 woningen en appartementen in het Venlose woningbouwplan ‘Aan de Stadsmuur’ gestart. Hiermee is de laatste fase van de herontwikkeling van stadswijk Q4 ingezet. “Een ode aan de grootse en rijke historie van dit stukje binnenstad met een moderne knipoog. Een monument voor de toekomst.”

Die geschiedenis komt reeds tot leven in de projectnaam ‘Aan de Stadsmuur’. De woningen verrijzen op de plek waar in de 14e eeuw stadsmuren ter bescherming van vestingstad Venlo zijn gebouwd. De restanten zijn ondergronds nog steeds aanwezig.

Het grootse en rijke karakter komt terug in de architectuur van ‘Aan de Stadsmuur’, dat bestaat uit 13 kadewoningen, 12 koopmanshuizen en 45 appartementen. Het merendeel van de woningen en appartementen is zo gesitueerd dat ze een weids uitzicht krijgen over de Maas. De woningen zijn zeer ruim vorm gegeven en bieden ruimte voor bijvoorbeeld een atelier, galerie of winkel aan huis. Ze zijn energiezuinig en worden voorzien van een warmtepomp. Parkeren kan in de ondergrondse parkeerkelder.

Ruimte voor geluk
“Hier woon je straks in een heroïsch stukje stad”, aldus Nadja van Es, directeur van initiatiefnemer JPO. “Bij de ingang van de haven, dus aan het water én in de binnenstad van Venlo. Hier voel je de vrijheid van de natuur én de levendigheid van de binnenstad. ‘Aan de Stadsmuur’ wordt een leefomgeving die inspireert en verwondert. Die ontstaan is vanuit een visie en met respect voor het verleden, voor lange tijd het verschil gaat maken. Het is echt een plek waar toekomstige bewoners zich thuis gaan voelen en gelukkig worden.”

Laatste stap
“Ook als gemeente Venlo zijn we blij dat nu deze laatste stap wordt gezet naar het nog mooier, veiliger en leefbaarder maken van deze prachtige wijk Q4”, licht wethouder Marij Pollux toe. “Na de bouw en verkoop van de woningen en appartementen kunnen vanaf de zomer 2023 nog meer mensen genieten in én van dit bijzondere gebied in de binnenstad.”

Geïnteresseerden in de woningen en appartementen kunnen zich melden bij makelaar Frank Blok van Hauzer & Partners in Venlo of kijken voor meer informatie op www.aandestadsmuur.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen