Met de Verkeersactieve school op weg naar nul verkeersslachtoffers

Foto: Fietsende meiden via Venlo Online.

Kinderen en jongeren van vier tot zeventien jaar behoren tot de meest kwetsbare verkeersdeelnemers. Voor deze groep is deze week de nieuwe aanpak Verkeersactieve school gelanceerd, een samenwerking tussen provincie, Limburgse gemeenten en Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL).

Alle Limburgse basisscholen en voorgezet onderwijsinstellingen kunnen gratis meedoen met de Verkeersactieve school. Deze nieuwe wijze van educatie biedt zowel theoretische als praktische verkeerslessen aan. Ook is er oog voor een verkeersveilige schoolomgeving en de routes van en naar school.

Gemeenten dragen zorg voor een veilige schoolomgeving en bundelen ervaring, kennis en financiën met die van de provincie. Daarmee koopt de provincie centraal verkeerseducatieprojecten en materialen voor de Verkeersactieve school in.

Met de Verkeersactieve school willen de initiatiefnemers leerlingen stimuleren zich veiliger te gedragen in het verkeer, zodat er minder verkeersslachtoffers vallen. Het credo is dan ook: ‘met de Verkeersactieve school gaan we op weg naar nul verkeersslachtoffers. Samen maken we van de nul een punt.’

Zie ook: www.verkeersactieveschool.nl.

Reacties